Vije-sti

Achachak najavio izlazak drugog albuma - poslušajte novu pjesmu

Achachak najavio izlazak drugog albuma - poslušajte novu pjesmu "Captain Morning"

Enigma domaće scene, bend Achachak, novim singlom „Captain Morning” najavljuje izlazak drugog studijskog albuma „High Mountain” koji će biti objavljen 26. lipnja za Dostavu Zvuka.

„Captain Morning” je doom metal pripovijetka o mudrom kapetanu, a poglavlje iz njegovog pomorskog dnevnika o sukobu s posadom otkriva se kroz gotovo ritualne riffove i gromovitu i moćnu atmosferu koja savršeno slika karakter protagonista pjesme.

Achackak dolazi iz Vučipolja pored Sinja, a prvi pronađeni zapisi o postojanju benda spominju 1999. godinu. Ovaj peteročlani bend do sada je djelovao u okvirima doom metal žanra koketirajući sa stoner i hard rockom, ali prije svega njegujući DIY filozofiju i oslanjajući se isključivo na vlastiti entuzijazam hranjen ljubavlju publike. Achachak u svojoj diskografiji broji četiri izdanja - demo EP „Thick Hill”, EP „Pale Rider” te posljednji EP „Wet Grave”, poslije kojeg članovi samozatajno najavljuju rad na novom projektu te netragom nestaju nakon što pronalaze staru drvenu škrinju u prostoru za probe. Godinama je Vučipoljem kružila priča o nekolicini tinejdžera koji su otkrili kako putovati kroz vrijeme, a prošlogodišnjim albumom „At the bottom of the sea” Achachak je potvrdio priče i najavio svoj povratak na scenu.

Video spot za pjesmu snimljen je DIY pristupom i potpisuje ga sinjski RakijaCrew. Autori glazbe su Milan Mijač, Josip Vlahović i Toma Bedalov dok tekst pjesme potpisuje Milan Mijač samostalno. Miksu i masteru se također posvetio Milan Mijač.

Singl „Captain Morning” dostupan je putem YouTubea te na svim streaming servisima.

 

Achachak su Ante Kodžoman, Luka i Lovre Gobin, Patrik Zelenika i Milan Mijač.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni