Vije-sti

Alejuandro Buendija i Sinovi 15. travnja u zagrebačkom DVA OSAM

Alejuandro Buendija i Sinovi 15. travnja u zagrebačkom DVA OSAM

Aljoša Stevanovič Dobrodanski probudio se jedno jutro u nepoznatoj dimenziji usred maglovite prerije. Iz daljine su dopirali zvuci neobične glazbe i Aljoša se uputio put njenog izvora.

Bili su to Sinovi, jedini preživjeli zvjezdoznalci, koji su svirali tu neobičnu glazbu na obali malog smaragdnog jezera, odmarajući se na svome putu prema drevnom jugu, prihvatili su Aljošu kao svoga, a on je naučio jezik zvijezda, i uzeo ime svoga pradjeda, čuvenog interstelarnog nomada, Alejuandra Buendije.

Album Alejuandra Buendije "Škrinja", iza kojeg stoji Saša Antić iz TBF-a, glazbena je kritika proglasila "soundtrackom" pandemije, no sasvim sigurno on je puno više od toga. Ovjenčan je Porinom za najbolji hip-hop album, istu nagradu dobio je i 2021. godine u sklopu dodjele nagrade Rock&Off, te se našao na visokom drugom mjestu u izboru za najbolji album godine po glasovima članova Regonalne udruge nezavisnih diskografa – RUNDA.

Spot za pjesmu "Dešperdo", 2022. godine osvojio je nagradu MVA 2K21 za najbolju režiju, te je nastup Alejuandra Buendije i Sinova ove godine uvršten u 5 nezaboravnih nastupa sa dodjele nagrade Rock&Off.

"...Ovaj blagoslov za uši, uz Sinove, obogaćen je puhačkim i gudačkim instrumentima. Na prvi pogled jednostavan Antić dokazao je kakav spektakl može napraviti, a pljesak publike duže je vremena odjekivao Tvornicom kulture te se tražila pjesma više..." — glazba.hr

Uz pratnju Sinova izvodit će numere sa albuma "Pepermint" kao što su "Ludy Splity'all", "Otelo me", "Ziđan" sa Sinestetovog "Hologram Funka" te gotovo cijelu "Škrinju".

Podrška: DJ Venom u šljiviku

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni