Vije-sti

Alejuandro Buendija u sjajnom društvu začinio dodjelu nagrada Rock&OFF: “Dogodilo se ono što svi željno iščekujemo”

photo: Alejuandro Buendija, credit: Matej Grgić/Rock&Off

Alejuandro Buendija u sjajnom društvu začinio dodjelu nagrada Rock&OFF: “Dogodilo se ono što svi željno iščekujemo”

Alejuandro Buendija dobitnik je ovogodišnje titule "Rap&Off" izvođača godine, a sjajni Saša Antić koji se krije iza tog umjetničkog imena na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off izveo je pjesmu "Dešperado" s hvaljenog albuma "Škrinja".

"Bila je to zaista divna večer, super je sve bilo. Dogodilo se nešto što se nije već dugo dogodilo, a svi željno iščekujemo da se to dogodi, to jest da se svira, da se druži. Dogodilo se sve u okvirima koliko se može. Nagradu zaista nisam očekivao, a drago mi je da smo se snašli kako smo mogli te odsvirali kratki koncert te da su se ljudi zabavili", rekao je Saša Antić nakon nastupa na dodjeli nagrada Rock&Off.

Na pozornici se Alejuandro ponovno pojavio na kraju dodjele sa sastavom u kojem su se našli SinoviHrvoje Prskalo i Mark Mrakovčić, a začinili su završnicu dodjele nagrada odličnim mini koncertom u sklopu kojeg su izveli pjesme "Kornjača""Problem" i "Dešperado".

 

 

Podsjetimo, Je Veux je trijumfirala na dodjeli nagrada te je kući otišla s čak četiri kipića. Osvojila je nagrade u kategorijama "Album godine", "Pjesma godine", "Veliki prasak godine" te za "Pop&Off" izvođača godine. J.R. August je dobio nagradu za "Rock&Off" izvođača godine, Alejuandro Buendija dobio je titulu "Rap&Off" izvođača godine, "Elektro&Off" izvođač godine je pocket palma, Chui su odnijeli pobjedu u "Jazz&Off" kategoriji, dok je "Iskonova nagrada publike" pripala Goranu Baretu i njegovim Majkama. Nagrada "Koncertnog izvođača godine" pripala je svima koji su bili nominirani. Stručna komisija tako je odlučila zbog protekle godine, koja je zaista bila zahtjevna za sve glazbenike. ABOP, Damir Urban, Jonathan, J.R. August i Porto Morto uspjeli su održati koncerte u ekstremno teškim uvjetima te su unatoč pandemiji koronavirusa održali živom svoju glazbu i razveselili publiku.

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, organizator nagrade je Unison, koproducenti su Tvornica kulture i Unison te glavni sponzor Iskon.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni