Vije-sti

Aurora singlom „Giving In To The Love“ najavljuje novi album

Aurora singlom „Giving In To The Love“ najavljuje novi album

Norveška kantautorica AURORA najavila je iščekivani album „The Gods We Can Touch“. Njeno treće studijsko izdanje na police stiže 21. siječnja 2022. godine, a kao nastavak uvida u svoju najnoviju glazbu predstavlja singl „Giving In To The Love“.

Glazbenica svoje nadolazeće izdanje „The Gods We Can Touch“ opisuje kao elegantan i provokativan album koji istražuje teme poput srama, strasti i morala kroz simboliku mitologije. Kroz svaku od 15 pjesama s albuma upoznajemo drugog grčkog boga, a najnoviji singl „Giving In To The Love“ inspiriran je mitom o Prometeju: „Razmišljala sam o tome kako je ukrao vatru i stvorio ljude. Imam osjećaj da nekad zaboravimo kako smo živa stvorenja, sposobna stvoriti puno prekrasnih stvari. Naša opsjednutost ljepotom tjera nas da zaboravimo i umanjimo vatru koja je u nama, našu unutarnju snagu koja je najvažniji dio nas.“ 

AURORINOJ novoj pjesmi prethodila je osnažujuća „Cure For Me“, čiji je spot do danas skupio više od 12 milijuna YouTube pregleda. Pjesma je naišla na veliku potporu u Ujedinjenom Kraljevstvu te se našla u eteru BBC Radio 1. Osim uzbudljivih vijesti i novom albumu, AURORA je najavila i turneju za 2022. godinu, koja započinje 13. veljače u Milanu, a nastavlja se u gradovima poput Pariza, Berlina i Londona.

Svestrana kantautorica svoj je debitantski EP objavila 2015. godine, a do danas je ostvarila više od dvije i pol milijarde streamova na Spotifyju, dok su se njeni albumi globalno prodali u više od milijun primjeraka. Njena pjesma „Runaway“, koju je napisala s 12 godina, bila je velika inspiracija Billie Eilish, a našla se i na Spotify Global Top 20 ljestvici.

 Slušajte na digitalnim glazbenim platformama: https://Aurora.lnk.to/GITTL  

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni