Vije-sti

Barcelona Gipsy balKan Orchestra oduševili prepunu Tvornicu kulture

Barcelona Gipsy balKan Orchestra oduševili prepunu Tvornicu kulture

Prepuna Tvornica kulture u četvrtak navečer je jedva dočekala da na pozornicu stanu Barcelona Gipsy balKan Orchestra, jedan od najutjecajnijih predstavnika tradicijske glazbe u Europi.

U Zagreb su se vratili nakon čak pet godina, a da ih se publika zaželjela dokazuje činjenica da je dvorana bila skoro pa rasprodana.

Sjajne energije nije nedostajalo, a bend je odsvirao svoje najveće uspješnice. Iz pjesme u pjesmu publika ih je sve jače i jače pozdravljala, a sve je kulminiralo s čak tri bisa. Najveće ovacije pobrali su pjesmom "Uzalud vam trud svirači", a postavili su više nego dobre temelje za svoj sljedeći koncert na ovim prostorima. Već danas stižu u varaždinski HNK, odakle nastavljaju svoju bogatu turneju.

Sicilijanska pjevačica Margherita Abita donijela je novu energiju u bend u studenome 2019. godine, a ove godine su proslavili i desetu obljetnicu svoga djelovanja. Njihov dugoočekivani, sedmi studijski album svjetlo dana će ugledati u jesen 2023., a nove pjesme predstavili već na zagrebačkom koncertu. 

Margherita Abita (vokal, Italija), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija), Stelios Togias (udaraljke, Grčka), Julien Chanal (gitara, Francuska), Xavi Pendon (klarinet, Španjolska), Pere Nolasc Turu (violina, Španjolska) i Fernando Salinas (harmonika, Španjolska) čine Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni