Vije-sti

Ben Caplan & The Casual Smokers premijerno u KSET-u

Ben Caplan & The Casual Smokers premijerno u KSET-u

Ben Caplan & The Casual Smokers stižu u sklopu promocije ploče svog drugog albuma: “Birds with Broken Wings” koji se našao na CBC Radio’s 50 Canadian Albums of 2015, dosegao #1 mjesto na Earshot's National Folk/Roots/Blues ljestvici i dospio u Baker & Taylor NPR Discover Songs library. Večer će otvoriti mađarski folk/pop multiinstrumentalist Duke Bluebeard kojem će ovo također biti prvi nastup u Zagrebu.

Ben Caplan je karizmatični šarmer, multiinstrumentalist, iskreni pjesnik izuzetnog glasa i fantastičnog live nastupa što ga je dovelo i do nastupa na Glastonbury Festivalu 2013. godine. Osim toga odsvirao je turneje diljem USA-e, Kanade, Europe i Australije pri čemu se ističu nastupi na The Hop Farm Festival, Roots In The Park i Sydney Festivalu.

Iza sebe ima dva albuma: "In the Time of the Great Remembering" i "Bird with Broken Wings" koji je dobio odlične recenzije uglednih The Guardian-a i Independent-a, a na njemu se pojavilo preko 20 glazbenika. Album je inspiriran istočno-europskom i narodnom židovskom glazbom , a može se preslušati na: http://store.bencaplan.ca/.

Duke Bluebeard, pravog imena Ádám Dávid Lukács, mladi je folk kantautor i multiinstrumentalist iz Budimpešte. 2013. izbacuje svoj prvi demo "Summer Is Dead" i svira u raznim projektima do 2015. kada izbacuje single "D. B." za Lone Waltz Records.

Suradnja se nastavila i sljedeće godine kada Bluebeard izbacuje svoj prvi album "Friend of Foe" koji se može poslušati na: http://lonewaltz.com/dukebluebeard
Duke-ova glazba je nježna, tiha, lijepa i melankolična dok tekstovi prolaze faze od usamljenosti i izoliranosti do sreće i veselja.

Ulaznice kreću u pretprodaju 12.9. na blagajni KSET-a. Earlybird cijena iznositi će 50 kn i trajati će tjedan dana (12.9. – 18.9.). Nakon toga cijena će im porasti na 65 kn dok će na ulazu, ukoliko ih ostane, cijena biti 75 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kuna) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kuna).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni