Vije-sti

Bernays Propaganda predstavili novi album -

Bernays Propaganda predstavili novi album - "Politika"

Makedonski glazbeni aktivisti Bernays Propaganda, 14. ožujka 2016. su izdali svoj četvrti album "Politika" koji predstavlja značajnu prekretnicu u njihovom kreativnom radu. Album je izašao za slovensku nezavisnu izdavačku kuću Moonlee Records u CD i LP formatu, a dostupan je i kao besplatan download.

Već́ na prvo slušanje je očito da se Bernays Propaganda na novom albumu predstavlja u drugačijem svjetlu. "Politika" tako koketira s elektroničkim new-waveom koji je gitarama oduzeo nešto oštrih rubova, a tempo pjesmama po novom diktira ritam mašina. Hrabar potez grupe koja se usudila kod četvrtog albuma promijeniti svoj zvuk i s tim proširiti svoj glazbeni izričaj. U novom materijalu mogu se čuti utjecaji skupine New Order i drugih new-wave predstavnika iz ranih 80-ih, kao i njemačke indietronike u stilu The Notwist koji su sličan zvučni preokret napravili s albumom "Neon Golden". U usporedbi s prethodnim izdanjima, "Politiku" prožima više melankolični ton – prikladan odrazu vremena u kojem živimo, dok su i vokalne linije više u prvom planu. Tekstualno su Bernays Propaganda i dalje sačuvali oštrinu te plasiraju beskompromisan komentar modernog društva i položaja pojedinca u trenutnoj ludnici nazvanoj demokracija.

Bernays Propaganda imaju koncertnu promociju novog albuma 25. i 26.3.2016 u MKC Skopje, a u travnju i svibnju kreću na jednomjesečnu europsku turneju, u okviru koje će odsvirati i nekoliko koncerta u regiji.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni