Vije-sti

Branka Vuković predstavlja singl prvijenac “Idi drugoj!”

Branka Vuković predstavlja singl prvijenac “Idi drugoj!”

Mlada glazbenica Branka Vuković se predstavila široj publici tijekom jednog glazbenog showa gdje se sprijateljila s mladim glazbenikom i kantautorom Vedranom Ljubenkom.

Vrlo brzo su “kliknuli” jer kako kažu, glazba im je neiscrpan izvor i tema svakog njihovog susreta. Prilikom jednog razgovora su zaključili kako bi mogli početi surađivati jer razmišljaju u istom smjeru. I iz te suradnje je nastao singl „Idi drugoj“ za čiji je tekst, glazbu i produkciju zaslužan Vedran, koji je svirao gitaru i ostale instrumente te je bio prateći vokal.

- Pjesma “Idi drugoj“ govori o tome kako ženska osoba nije sretna u ljubavnoj vezi, odnosno nije zadovoljna uzvraćenom ljubavi jer on jednostavno ne može bolje, a ona želi još više. Govori mu da potraži drugu, jer ona želi biti sretna i oslobođena od takvog partnera. Govori mu da nađe partnericu koja njemu odgovara, a ona ide u bolji svijet, u ljepši dan tražiti nekog tko je razumije, jer bivši to nije - opisala nam je glazbenica.

Branka je takva u svim stvarima u životu, uvijek želi napredovati i želi više. Osoba je koja uživa u glazbi i u svakoj minuti života.Glazbeni talent je naslijedila od oca. Do sada je nastupala sa svojim bendom po Makarskoj rivijeri, a nakon nekog vremena je shvatila da želi sebe predstaviti publici na još intimniji način, kroz svoje pjesme. Iako sluša razne žanrove, publici se želi predstaviti u popu, ali otvorena je da se u budućnosti okuša i u još nekim žanrovima.

- Mislim da se ipak u životu neke stvari trebaju same od sebe dogoditi bez obzira na želje i planove. Tako je i pjesma "Idi drugoj" nastala sama od sebe, slučajno. Ali opet sam na njoj radila s puno ljubavi, truda, rada - zadovoljno je zaključila glazbenica.

Sve što se radilo na pjesmi "Idi drugoj" se radilo smišljeno i ništa nije bilo prepušteno slučaju. Na pjesmi su svirali sve mladi glazbenici, a spot se snimao u Makarskoj na Svetom Petru koje je Brankino omiljeno mjesto u njenom rodnom gradu i na plaži u Brelima. Na setu snimanja se također skupila super ekipa koja je vrijedno i marljivo radila kako bi postigli što bolje rezultate.

- Što se tiče uzora ,mogu reći da ih baš i nemam, ali slušajući razno razne izvođače sigurno nesvjesno kupimo i učimo nešto od njih - dodala je. Branka kaže kako je otvorena i iskrena osoba, voli ljude i osjeća kako je glazba njezin poziv. Opisala je što za nju glazba znači: Za sebe volim reći da sam prava mala glazbenica, jer istinski uživam u glazbi. Osim glazbe zanima me i moda, tako da sam modno osviještena i u glazbi pratim trendove i tako sam se htjela predstaviti i publici.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni