Vije-sti

Cosovel i Matt Shaft u KSET-u

Cosovel i Matt Shaft u KSET-u

U sklopu europske turneje, dan prije nastupa na MENT festivalu, u srijedu, 3.2., u KSET dolazi poljska pjevačica i kantautorica Cosovel. Ime duguje slovenskom piscu s početka 20. stoljeća – Srećku Kosovelu. U smislu glazbene forme Cosovel vrlo slobodno eksperimentira sa sintisajzerima, violinom i violončelom čime stvara svoj specifični izraz kojeg najbliže možemo opisati kao avangardni pop. U glazbi se dosta osjete i folk elementi, jazz i elektronika koji su u live izvedbi pojačani bubnjevima, bas gitarom i VJ-ingom.

Cosovel je nastupala na mnogim poljskim i europskim festivalima npr. Orange Warsaw Festival, Tauron Nowa Muzyka, Reeperbahn Festival, Loftas, Waves Bratislava, Fantoche Festival, Barbakan … Trenutno je jedan od najperspektivnijih poljskih izvođača, miljenica tamošnje publike i medija. Njezin debi album COSOVEL osvojio je  najviša mjesta na godišnjim top listama poljskih glazbenih portala, novina i radija.

Kao support stiže novo ime na našoj sceni. Iza umjetničkog imena Matt Shaft krije se Matej Magdić, student na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Matta, pjevača i kantautora, možete čuti s gitarom, violinom ili a capella ovisno o tome kao se osjeća. Nedavno je izbacio i dva single-a: Move On i My Love kojeg prati i spot. Njegov stil bi mogli opisati kao new age pop, a za ovu prigodu stiže uz pratnju bubnja i gitare. Matt je svoju popularnost izgradio na Youtube-u kao odličan cover izvođač i ulični svirač pri čemu je svaku pjesmu obradio na sebi svojstven način.

Vrata se otvaraju u 20h. Karte po pretprodajnoj cijeni od 25 kn kreću u prodaju 27.1. Moći ćete ih kupiti na šanku KSET-a, dok će na ulazu karta koštati 35 kn. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."