Vije-sti

Cubies remixirali hit pocket palme

Cubies remixirali hit pocket palme

Hit pocket palme "kako izgleda kraj" inspirirao je sjajan zagrebački electro pop-rock duo Cubies da naprave odličan remix koji ćete sigurno slušati na repeat.

"Odlučili smo remiksirati baš ovu pjesmu zbog njenog apokaliptičnog tona, a nakon potresa u Zagrebu i tijekom mjera zbog koronavirusa tako smo se i osjećali.

Inspirirala nas je ta tjeskoba i pritisak oko nas, pa smo se lako mogli naći u tekstu pjesme. Dali smo joj malo optimistične vibre kroz novi aranžman, jer baš je to ono što nam je u tom trenutku trebalo.",  otkrili su JJ i Zima koji su ranije ove godine u Tvornici kulture, gdje su nastupili kao predgrupa pocket palmi, energičnom svirkom oduševili publiku.

Cubies je electro pop-rock duo iz Zagreba, brat i sestra JJ & Zima. Njihova glazbena priča započela je prije nekoliko godina, kada su staru garažu preuredili u studio i odlučili kao producentski duo pokrenuti vlastitu glazbenu priču.

Nakon objave prvih singlova „Ti je ne voliš” i „Kada bi svi”, uslijedili su nastupi na festivalima poput RockOff, INmusic festivala, Exita i Pine Festa, nakon čega se zatvaraju u studio i dovršavaju glazbeni materijal. Odlučili su deset pjesama objediniti u jednu priču i tematiku – ljubavni trokut i probleme koje on nosi sa sobom, te ih pod imenom „DA IL NE” objavljuju krajem 2019. godine.

Mix albuma napravio je Srđan Sekulović Skansi, a mastering Luka Tralić Shot. Album se našao na listi top deset albuma 2019. godine i uvršten je u hrvatske albume desetljeća prema kritičaru Aleksandru Dragašu. Cubies uživo nastupaju kao duo s ritam mašinom – u isto vrijeme sviraju, pjevaju i miksaju svoje pjesme.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni