Vije-sti

Dan žena proslavite sa ženom za sva vremena

photo: Zdenka Kovačiček, credit: Doringo Photography

Dan žena proslavite sa ženom za sva vremena

Ovogodišnji Dan žena, 8. ožujka, proslavite sa ženom za sva vremena! Šarmantna i uvijek inovativna glazbena diva, Zdenka Kovačiček, nakon dugo vremena će na ovaj poseban dan održati veliki koncert u zagrebačkom klubu Peti kupe.

ena za sva vremena i karizmatična glazbenica koja se nalazi na vrhu domaće glazbene scene već šest desetljeća, ovom će prilikom zajedno s Greenhouse Blues Bandom izvesti pjesme iz svog cjelokupnog bogatog diskografskog opusa.

S obzirom da Zdenku Kovačiček nismo imali prilike čuti na većem koncertu od proslave 60. godišnjice karijere 2017. godine u Lisinskom, nastup u Petom kupeu, kao neizostavnoj novoj koncertnoj stanici za izlaske, prilika je koja se ne propušta!

Uz klasike "Frka", "Žena za sva vremena", "Mali crni brat", brojne jazz standarde, ali i pjesme Janis Joplin, karizmatična i neponovljiva glazbenica na koncertu će predstaviti i nove materijale, poput aktualnog solo singla "Stare fore". Sa spomenutom pjesmom cijenjena glazbenica zatvorila je hvaljeni studijski album "Konstatacija jedne mačke", izdanje koje je ujedno zaslužilo i nominaciju za Porin u kategoriji rock albuma godine.Pjesmu "Stare fore" napisao je Marko Tomasović nadovezavši se na fenomenalan tekst Daniele Borovnjak, uz fantastičan prateći video spot iza kojeg stoje Doringo i Marija Mihaljević, obogaćen vrhunskom glumačkom ekipom.

Prva dama jazza i jedna od najboljih domaćih jazz-rock i blues pjevačica, nedavno je predstavila i osebujnu kolaboraciju s funk legendama The Bastardz nazvanu "Mama Funky" koja osvaja neodoljivim funk grooveom i potiče na ples. "Mama Funky" koja se u kratkom roku smjestila i među najemitiranije singlove u domaćem radijskom eteru, savršena je pjesma za klubove uz koju ćete se, kako poručuje Zdenka, osjećati fantastično slušajući i plešući na nju.

Ulaznice za koncert  u Petom kupeu, 8. ožujka, nabavite putem sustava Entrio, a više informacija potražite na Facebook eventu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni