Vije-sti

Detour -

Detour - "Osmijeh"

Detour Daleko spot

Slobodno možemo konstatirati da grupa Detour radi punom parom. Uz nedavne uspješne koncerte na Artikuliranju te zagrebačkom Vintage Industrial Baru svirački sve zapaženiju petorku, predvođenu kantautorom i producentom Nenadom Borgudanom, u skorašnje vrijeme očekuju nastupi u Stubičkim Toplicama, Splitu i Koprivnici. Za jesen se pak priprema veliki zagrebački koncert u Tvornici na kojem će promovirati svoj nadolazeći, treći studijski album. Također, njihov hitoidni singl 'Srce veliko' našao se u drugoj polovici 2013. godine među top 5 najemitiranijih skladbi, prema posljednjem izvješću Hrvatskog društva skladatelja (HDS).

Aktualni singl 'Daleko', koji autorski potpisuje Maja Posavec, već je zauzeo mjesto na HrTop40 listi dospjevši prošlog tjedna na 16. poziciju što je dobar pokazatelj da ono što Nenad, Maja i ostatak ekipe rade, ne samo da je prepoznala kritika već i šira publika. Ovih dana snimljen je i video broj u režiji višestruko nagrađivanog filmskog autora Branka Pašića. Spot na simboličan način prikazuje težnju za slobodom, osobnom identifikacijom i realizacijom kroz prikaz žene u raznim povijesnim razdobljima. Samo od sebe se nametnulo, a i bilo je očekivano, da se glavna uloga prepusti pjevačici i autorici pjesme Maji Posavec, kojoj su se pridružile i plesačice iz plesne skupine 'Black Angels' plesnog centra 'Osmijeh'.

Detour iza sebe ima dva studijska albuma 'Detour' i 'TV', a trenutno se nalaze  u studiju gdje pripremaju pjesme za treći album koji će Aquarius Records objaviti krajem listopada.   http://www.youtube.com/watch?v=epb08-GH4sI
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni