Vije-sti

Dimensions festival 2015.

Dimensions festival 2015.

Dimensions festival, europski epicentar najsvježije elektroničke glazbe, po četvrti se put vraća na jednu od najljepših svjetskih festivalskih lokacija - tvrđavu Punta Christo i obližnje plaže štinjanskog poluotoka pored Pule. Naime, britansko-hrvatski organizacijski tim upravo je objavio datume održavanje Dimensions festivala 2015., od srijede 26.kolovoza do nedjelje 30.kolovoza!

[caption id="attachment_5843" align="aligncenter" width="547"]photo by Jody Hartley photo by Jody Hartley[/caption]

U veljači će biti objavljena prva imena glazbenika koji stižu u Hrvatsku, a zbog specifičnog pristupa organizatora u biranju uzbudljivih, različitih i cijenjenih glazbenika ponovno očekujemo najbolje od svjetske underground elektroničke scene, poznata imena i uz njih nove generacije talenata.

Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije prigodno nazvane ranograbilice stižu u prodaju 6.veljače, a s njima i šansa da domaća publika iskusi jedinstveni festivalski ugođaj uz najpovoljniju cijenu.

Festival poznat po intimnoj atmosferi te inovativnom i raznolikom zvuku prošle je godine posjetilo sedam tisuća ljudi iz više od pedeset zemalja svijeta. Oni su uživali u izvedbama dvjesto glazbenika koji su se izmjenjivali na maštovitim pozornicama unutar povijesne tvrđave te na dnevnoj, pozornici na plaži s pogledom na brijunski arhipelag.

Nedavno je objavljen i službeni video s najboljim trenucima prošlogodišnjeg festivalskog izdanja koje je okom kamere uhvatila producentska kuća The Six More Than Forty. Uz profesionalne snimke producentski tim je iskoristio i privatne snimke publike te stvorio unikatnu viziju Dimensionsa iz raznih perspektiva.

[caption id="attachment_5844" align="aligncenter" width="547"]photo by Dan Medhurst photo by Dan Medhurst[/caption]

Jedan od aduta Dimensions festivala svakako je i veliki koncert otvorenja u veličanstvenoj pulskoj Areni gdje smo prošle godine imali priliku vidjeti Cariboua, Kwabsa, Nilsa Frahma te svjedočiti jednom od posljednjih koncerata tandema Darkside. Svjetski poznati internet projekt Boiler Room na svojoj web stranici postavio cjelovite koncerte Cariboua i Nilsa Frahma, a upravo je snimka Caribouovog koncerta ušla u izbor najboljih Boiler room videa 2014. godine.

Dimensions festival je prošle godine osvojio nominaciju u kategoriji najboljeg stranog festivala (Best Overseas Festival) na UK Festival Awards, te u kategoriji najboljeg malog festivala (Best Small Festival) na European Festival AwardsDimensions festival također je već bio u borbi za ove nagrade i to za najbolji novi festival i najbolji festival europskog kontinenta 2012., te za najbolji europski festival 2013. na UK Festival Awards, te za najbolji mali festival na European Festival Awards 2013.

Više informacija o Dimensions festivalu dostupno je i na:

www.dimensionsfestival.com www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival www.facebook.com/DimensionsFestival www.twitter.com/dimensions_fest www.mixcloud.com/dimensionsfestival www.youtube.com/dimensionsfestival

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni