Vije-sti

Disciplina stiže u Pulu

Disciplina stiže u Pulu

Grupa Disciplin A Kitschme vraća se u Pulu nakon više od 5 godina i to u petak 20. siječnja, a nastupit će u Hotelu Pula gdje će promovirati album "Opet". Vrata se otvaraju u 21 sat, a organizator napominje da koncert počinje točno u 22.30. Prije i poslije koncerta posjetitelje će zabavljati DJ Teddy Lee do pet sati ujutro.

Grupu Disciplina kičme (ili kako se još vole pisati Disciplin A Kitschme) još od osnivanja 1981. predvodi Dušan Kojić-Koja. Njihova glazba mješavina je mnogih stilova, od funk-rocka, noise-rocka, jazz fuzije, drum and bassa i mnogih drugih. Sastav je osnovan nakon raspada grupe Šarlo Akrobata i do 1991. Disciplina kičme je radila u Beogradu, te su za to vrijeme objavili sedam albuma. Sastav je odličnim izvedbama stekao brojne obožavatelje diljem tadašnje Jugoslavije.

Godine 1992. Kojić je otišao u London gdje je surađivao s inozemnim glazbenicima. U Londonu je objavio albume "I Think I See Myself On CCTV", "Heavy Bass Blues" i "Refresh Your Senses, NOW!". Godine 2002. vratio se u Beograd, a tri godine kasnije, okuplja novu postavu Disciplin A Kitschme. Album "Uf!" sastav objavljuje 2011. U suradnji s vinkovačkim glazbenikom Igorom Djekeom 2015. godine izdali su za sada svoj posljednji album "Opet".

Ulaznice za koncert po cijeni od 60 kuna do ponedjeljka 9. siječnja u pretprodaji su u trgovini Freak Out u ulici Sergijevaca 26 i Rock Baru Mimoza. Nakon 9. siječnja karte će se prodavati po 70 kuna. U slučaju da se ulaznice ne rasprodaju u pretprodaji, s obzirom da je kapacitet ograničen, ulaz će na dan koncerta biti 80 kuna. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni