Vije-sti

Django Django dolazi na INmusic 11

Django Django dolazi na INmusic 11

Django Django, perspektivni mladi bend s iznimno hvaljenim novim albumom, stiž na jedanaesto izdanje INmusic festivala!

Najprepoznatljiviji zahvaljujući svojim energičnim nastupima i istoimenom albumu prvijencu iz 2012. godine, britanski art-rockeri Django Django već su pomeli glazbenu scenu, a novim albumom i novim nastupima, kreativna četvorka nastavlja u velikom stilu!

Nepogrešivim osjećajem za harmonije i melodije, Django Django konstantno pronalazi magičnost u prostorima između različitih vrsta glazbe te se pritom nikada ne ponavlja.

Drugi album, "Born under Saturn" iz 2015. godine, odiše samopouzdanjem i iskustvom, a osjeća se i odmak od ranijih "uradi sam" korijena, dok je sva maštovitost i kreativnost prvotnog albuma još uvijek prisutna i to u mnogo većoj mjeri. O uspješnosti prvog albuma, "Django Django", dovoljno govori činjenica da je proglašen jednim od najboljih albuma godine od strane glazbenih časopisa, Rolling Stone i NME te je nominiran za prestižnu Mercury nagradu.

"Born under Saturn" već je našao put do svoje publike, a album je najavljen singlom "First Light" čiji tutnjajući bas glasno šalje poruku da se Django Django vratio i misli ozbiljno. Članovi benda upoznali su se na studiju umjetnosti te ne iznenađuje činjenica kako veliki trud ulažu u svoje video spotove. Sastav donosi glazbu koju je dobro slušati i gledati, "Jednom kad smo ušli u studio, odmah nam je bilo jasno da će to biti izdanje s boljim i jačim zvukom" – izjavio je basist, Jim Dixon.

Ponekad par riječi kaže puno više od dugih opisa te samo nekoliko izdvojenih citata iz najprestižnijih glazbenih medija vrlo efikasno opisuje njihovo glazbeno stvaralaštvo:

"Moderna psihodelija koja će vas zabaviti i oduševiti" (The Guardian)
"Pršti idejama" (Pitchfork)
"Divno, nepredvidivo, novo" (Mojo)

Naravno, Django Django svojom glazbom donosi još puno više u što će se uvjeriti i publika ovogodišnjeg INmusic festivala!

Jedanaesto izdanje INmusic festivala pršti kreativnim izvođačima te će, uz Django Django, publika uživati uz Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, My Baby i mnoge druge! Ljeto počinje na INmusic festivalu!

INmusic festival #11 održavat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije), dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com te na INmusicovim društvenim mrežama.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni