Vije-sti

Doringo predstavlja pjesmu

Doringo predstavlja pjesmu "Tri probe tjedno"

Singl je ujedno i najava trećeg albuma benda "Budem budem" čiji se izlazak očekuje početkom 2021. godine.

Pjesma je dobila i video spot za čiju je režiju i montažu zaslužan Doringo. U spotu se pojavljuju svi članovi sastava: Damir Mihaljević (bubanj), Mihovil Jurdana (bas), Mak Murtić (flauta, saksofon), Lucija Stanojević (violina) te Doringo (gitara). Snimanje glazbe se odvilo u tri različita studija tokom ove jeseni. Violina je snimljena u bOravArt studiju, gitara i saksofon u Gringo's Gate studiju a bubanj i bas u studiju SveMir. Miks i master je također obavio Doringo u Gringo's Gate studiju.

Priča benda Doringo započela je je 2006. godine osnutkom benda “Šta ima?” koji je kroz mnogobrojne postave (točno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) djeluju od 2016. Godine.

Prvi album “Infography” izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno novi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020. Iste godine sastavu se pridružuju Mak Murtić (saksofon, flauta) i Lucija Stanojević (violina). Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju glazbu, a to je “zemljopisni rock” iliti “geographical rock” što bi na kraju moglo završiti kao “geo-rock”.

Glazba je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz doringovo djelovanje. Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani glazbenici: Orjen Riđanović (akustična gitara), Aldo Foško (bas klarinet), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon), Fred Lanz (klavijature) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni