Vije-sti

Druženje s Philom Demmelom (Machine Head) u Mega Muzika dućanu

Druženje s Philom Demmelom (Machine Head) u Mega Muzika dućanu

Legendarni kalifornijski heavy metal sastav Machine Head koji u sklopu turneje stiže u Zagreb 20. rujna, održat će druženje za fanove u prodavaonici Mega Muzike.

Pionire novog američkog heavy metal vala oformili su 1991. gitarist Robb Flynn i basist Adam Duce u Oaklandu, Kalifornija. Iza sebe imaju osam studijskih albuma čiji počeci su zasigurno bili utjecaj Panterinog groovea i Slayerovog trash metala. Sa vremenom sve popularnija grupa uspjela je stvoriti svoj prepoznatljiv zvuk zahvaljujući specifičnom načinu pjevanja i boji glasa frontmana Rob Flynna te izmjenama žestokih, teških i melodičnih dionica gitariste Phil Demmela.

Poseban naglasak održat će u prostorijama Mega Muzike gitarist Phil Demmel predstavljajući svoju signature Jackson gitaru i intervju zašto je njegov odabir oduvijek bio Jackson. Svi prisutni imati će mogučnost fotografiranja, potpisivanja autograma kao i druženje sa Phil Demmelom.

Ovakav neizostavni događaj u Vašem rasporedu održat će se 20. rujna (nedjelja) unutar prodavaonice Mega Muzika na dan kada Machine Headsi sviraju u Tvornici Kulture u sklopu svjetske turneje.

*Ulaz je slobodan sa potrebnom rezervacijom zbog očekivanog velikog broja zainteresiranosti. U sklopu događaja posjetitelji će imati na usluzi raznorazne pogodnosti i priliku se ugostiti pićem i hranom te će ulaz prijavljenim gostima biti od 15h.

*prijave i sva ostala pitanja vezana za događaj isključivo preko mail adrese: petra@megamuzika.hr

 “An Evening With Machine Head” turneja prva je takva u povijesti benda – nastupaju bez predgrupe, a fanove očekuje više od dva i pol sata eksplozivnih riffova.

 Machine Head su 1991. oformili gitarist Robb Flynn i basist Adam Duce u Oaklandu, California. Mada izrasli iz scene Bay Area bendova od prvog albuma više su uspjeha postizali u Europi, dok su u Americi ostali u sjeni grunge hypea, te svoju popularnost u rodnom kraju stekli tek početkom ovog milenija. Bend je od početka karakterizirala izmjena žestokih i teških i melodičnih dionica, kao i veoma zanimljiva boja glasa i specifičan način pjevanja frontmana Rob Flynna. Iako u početku nisu mogli pobjeći od utjecaja kao što su Pantera, Testament ili Slayer, s vremenom su uspjeli stvoriti prepoznatljiv zvuk i proslaviti se kao jedan od najistaknutijih bendova “Novog vala američkog heavy metala”.

Diskografija Machine Heada sadrži ukupno osam studijskih albuma objavljenih od 1994. do danas. Velik uspjeh (pogotovo u Europi) s prva tri albuma gotovo je u potpunosti propao 2002. godine zbog kontroverze s pjesmom i spotom “Crashing Around You” koja je previše uzburkala duhove zbog tada nedavnog napada na newyorške “blizance”. Srećom, bend je iz krize izašao još jači isporučivši sjajne albume “Through The Ashes Of Empires”, “The Blackening” (koji im je priskrbio prvu nominaciju za Grammy) i “Unto The Locust”. Dosadašnja karijera idealno je zaokružena impresivnim izdanjem, globalno hvaljenim “Bloodstone & Diamonds” iz 2014. koji je prodan u više od 3 milijuna primjeraka i proglašen najboljim mainstream metal albumom prošle godine.

Uz osnivača i jedinog originalnog člana Robba Flynna na pozornicu Tvornice kulture “Večer s Machine Headom” donijet će bubnjar Dave McClain, basist Jared MacEachern i gitarist Phil Demmel.

Ulaznice za koncert u Tvornici u prodaji do 19. rujna po cijeni od 160 kn, a na dan koncerta 180 kn. 

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr
Prodajna mjesta Eventima I www.eventim.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni