Vije-sti

Dubrovački Feredon i Embassy 516 u novoj MIMO epizodi

Dubrovački Feredon i Embassy 516 u novoj MIMO epizodi

Peti koncert četvrte MIMO sezone održat će se 5. ožujka, a u multimedijsku dvoranu Gorgona, zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, u goste dovodi dubrovačke bendove Feredon. MIMO ovaj koncert organizira u suradnji sa Art radionicom Lazareti.

Nakon godina provedenih u sjedenju na kauču i obrađujući stare hitove, četiri hrabra momka iz Dubrovnika odlučila su promijeniti glazbu na lokalnoj razini te pod imenom Feredon postati popularni na globalnoj. Nitko ne zna kada je bend zapravo nastao, ali jedino što sa sigurnošću možemo reći jest da njihova glazba ističe onaj pornografski dio u Porn-rocku.

Embassy 516 postoji od 2006. godine, a već tijekom demo statusa slijedile su mnoge potvrde na glazbenom području  i pobjednički rezultati na natječajima za neafirmirane bendove. Uz pojavljivanja na velikim festivalima, poput INmusica i Terranea te svirke uz bok svjetski poznatim kolegama – 2012. izdaju prvi službeni album "Surveillance Of The Environment" za Geenger Records uz službenu potporu MTV-ja, čime postaju prvi bend iz Dubrovnika kojemu je to ikada pošlo za rukom.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni