Vije-sti

Duo Clairvoyance u Centru KNAP

Duo Clairvoyance u Centru KNAP

U petak, 20.05. u koncertnoj dvorani Centra za kulturu na Peščenici (Centar KNAP) održat će se vrhunski koncert klasične glazbe u izvedbi dua Clairvoyance s Barbarom Bego Bojić na klaviru i Davidom Topićem na marimbi. Ulaz je potpuno besplatan!

Barbara Bego Bojić diplomirala je i magistrirala u Moskvi na Državnom moskovskom konzervatoriju “P.I.Čajkovski. Za vrijeme boravka u Moskvi bila je član komornog ansambla za suvremenu glazbu “Reconsil”, imala je zapažene nastupe na brojnim festivalima, a od 1995 godine živi i radi u Zagrebu te je trenutačno zaposlena u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića.

David Topić glazbenu naobrazbu počinje stjecati u dobi od 7 godina, a nakon završene osnovne glazbene škole za klavir, nastavlja glazbeno obrazovanje u 2. pripremna razreda za udaraljke, te nakon toga upisuje i srednju glazbenu školu u klasi prof. Gorana Goršea. Osvojio je nekoliko nagrada od kojih su najznačajnije 1. mjesto na regionalnom i državnom natjecanju HDGPP-a 2012.g., (u kategoriji udaraljki) te 1. mjestu na „Lions“ međunarodnom natjecanju u Rijeci 2012.g. Trenutno studira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Pojam "Clairvoyance" odnosi se na otvorene vidike, iznimnu pronicljivost i sposobnost percipiranja onog što je iza granica osjetilnog.

Marija Kancir
Marija Kancir

Music washes away from the soul the dust of everyday life.