Vije-sti

Dvostruka nominacija za nagradu Porin i novi singl - Madirosa

Dvostruka nominacija za nagradu Porin i novi singl - Madirosa

Krajem prošle godine u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a Tamara Obrovac i Transhistria Ensemble predstavili su album "Villa Idola".

Da se radi o pravoj glazbenoj poslastici dokazuje i struka koja je album nominirala za nagradu Porin u kategoriji najboljeg jazz albuma, a nominaciju za najbolju Jazz skladbu dobila je i pjesma Madirosa.

Upravo tu skladbu ovih dana Tamara Obrovac, Transhistria Ensemble i Jazz orkestar HRT-a predstavljaju široj publici.

"Madirosa je izmišljena riječ, za mene znači "Mediteranska ruža" koja simbolizira Mediteran kao sjecište i stjecište različitih kultura, te tako na neki način oslikava i ovu zanimljivu suradnju u kojoj smo nastojali spojiti dva zvuka, dva načina sviranja dvaju glazbenih sastava kako na glazbenoj, aranžmanskoj  tako i na produkcijskoj razini, na način da oba ansambla budu ravnopravno zastupljena i da se uzajamno nadopunjuju u izričaju.

Vjerujem da smo zahvaljujući sjajnim aranžmanima Luke Žužića, Andreasa Marinella, Joea Kaplowitza i Zorana Majstorovića, pod dirigentskom palicom sjajnog Andreasa Marinella kao  i odličnom izvedbom oba ansambla  to i uspjeli." - rekla je Tamara Obrovac o novom singlu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni