Vije-sti

Earth uz podršku Black Spirituals i Don McGreevy u Močvari

Earth uz podršku Black Spirituals i Don McGreevy u Močvari

earthNakon duhovnog i fizičkog hipnotičkog rock putovanja koje je posjetiteljima prošlogodišnjeg SuperUho Festivala priredio bend Earth, 03. veljače 2015. godine dolaze u Zagreb kada će nastupiti u klubu Močvara.

 Sada već davne 1989. velika ljubav i opčinjenost gitariste Dylan Carlsona gitarističkim bučnim, dugim i sporim zvukovima bogatim u niskim (bass) frekvencijama rezlutirala je formiranjem benda Earth, ali i nastankom novog glazbenog žanra drone metal. Kao što je i glazba benda Earth spora i hipnotizirajuća na isti način je bend temeljito proučavao i uživao nepoznate mračne prijedele nekih drugih dimenzija rocka što je rezultiralo izdavanjem 8 kvalitetnih i jedinstvenih albuma.

 Sadašnju postavu benda čine Dylan Carlson na električnoj gitari, Adrienne Davies na bubnjevima i Bill Herzog na bass gitari. Na posljednjem nedavno objavljenom albumu "Primitive and Deadly"  gostuju mnogi bitnici nezavisne rock scene: Mark Lanegan, Brett Netson iz benda Built to Spill, Rabia Shaheen Qazi članica benda Rose Windows, te Joddie Cox iz benda Narrows. Spomenuta gostovanja na posljednjem albumu udahnula su bendu Earth po prvi put pop formu što je još jedanput u karijeri benda korak naprijed ka novom, neistraženom inovativnom u glazbi.

 03. veljače 2015. godine u klubu Močvara pored Earth nastupit će američki bend Black Spirituals, čiji je izričaj baziran na minimalizmu i improvizaciji u okvirima jazz, rock i elektronske glazbe. Kao prva predgrupa solo nastupom nastupit će Don McGreevy .

 Ulaznice u pretprodaji 80kn u Dirty Old Shopu, Tratinska 18 i Rockmarku, Berislavićeva 13 ili na njihovim web stranicama, na dan koncerta 100kn

Vrata 20:00h, Početak 20:30h

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni