Vije-sti

Emotivni live album Hoodooleena snimljen isključivo uz vokal i klavir

Emotivni live album Hoodooleena snimljen isključivo uz vokal i klavir

Korčulanin Robert James Hudulin, umjetničkog imena Hoodooleen, kantautor je koji svakim svojim radom iznova glazbeno i emotivno oduševljava publiku. Hoodooleen i klavir, čiste emocije, ljubav prema glazbi, kantautorstvu i gradu Sisku koji je uz ovog korčulanskog glazbenika posebno emotivno vezan. Iako je rođen u Australiji, a odrastao na Korčuli, u Sisku je pronašao svoju ljubav, dok u Petrinji trenutno radi.

Emotivna je i priča oko ova dva grada i šire okolice, koji su dosta stradali zahvaćeni snažnim potresom. Kako su brojni građani izgubili svoje domove, tako su uništeni i drugi prostori kojima su vladali osmijeh i radost, poput dvorana kojima je često odzvanjala glazba. Jedna od rijetkih dvorana koja je preživjela potres je Rafinerijski dom u Sisku gdje se ujedno nalazi i glazbena škola. Na tom je mjestu Hoodooleen snimio materijal dug sat i dvadeset minuta koji je najavio s nekoliko singlova, „Sometimes“, „Pretentious Blues“, „I Found“ i „Maybe“. Album „Live and Alone“ objavljen je na njegovom YouTube kanalu. Sve pjesme skladao je i napisao Hoodooleen, a miks i master potpisuje stalni suradnik Filip Vidović iz Matterhorn Musica.
 
 
„S obzirom na to da nisam htio objaviti album s pjesmama u obliku u kojem su objavljene kao singlovi, odlučio sam snimiti live album, a kako uživo sve pjesme prođu neku transformaciju – od malenih promjena do velikih zahvata – učinilo mi se da bi to moglo biti interesantnije publici“, kaže glazbenik. Ponekad nije potrebno puno da prenesete emociju koju ste htjeli, ponekad ste potrebni samo vi. I klavir. I prostor koji je simbolično preživio katastrofu. Jer glazba živi vječno, baš kao i emocije.
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni