Vije-sti

Ecstatic Vision sutra u Močvari

Ecstatic Vision sutra u Močvari

Američki psihodeličari Estatic Vision vraćaju se 5. srpnja u Zagreb, ovog puta u klub Močvara, u sklopu promocije novog albuma "Under The Influence".

Filadelfijski trio Ecstatic Vision išao je na turneje s metal bendovima poput YOB i Enslaved, objavljuje za Relapse Records, koji dosta naginje metalu, a i sami članovi izgledaju kao metalci. No, "Sonic Praise", debi album Ecstatic Visiona izdan 2015. godine ima tek povremene doticaje s metalom, a i u tom slučaju više podsjeća na bendove poput Hawkwinda, Monster Magneta ili Earthlessa. 


Ovdje se radi o natripanim, na suncu izgorjelim psihodeličnim numerama nadahnutim free jazzom, krautrockom i afrobeatom, a rezultat definitivno opravdava ime benda i naslov albuma. Do određene mjere bismo materijal s albuma "Sonic Praise" zaista mogli zamijeniti za metal ili barem pronaći dodirne točke s njime. No, Ecstatic Vision zapravo prizivaju duh Spacemen 3 i naslov njihovog albuma (i poslanje!) Taking Drugs To Make Music To Take Drugs To!

Prije tri godine izdali su drugi album "Raw Rock Fury" koji je pokupio gomilu hvalospjeva, dok im je 4. svibnja objavljen najnoviji album, "Under The Influence", na kojem izvode obrade bendova koji su na njih najviše utjecali. 

ČETVRTAK 05.07. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 40 KN

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni