Vije-sti

ETHER objavila prvi samostalni album

ETHER objavila prvi samostalni album "Bitke na makovim poljima"

Pjevačica ETHER objavila je svoje prvo studijsko izdanje "Bitke na makovim poljima", a njezin konceptualni album dostupan je na svim digitalnim servisima.

Album je podijeljen u četiri stavka, tj. knjige koncipirane po godišnjim dobima, na kojima se nalazi 11 pjesama. Tri singla s albuma publika je već imala priliku poslušati, a posljednji od njih, "Tu sve novo počinje" i dalje je aktualan na top listama u radijskom eteru. 

"Bitke na makovim poljima" je emocionalni putopis koji preslikava moja iskustva i moje osjećaje koje sam prolazila skoro jedno cijelo desetljeće. Želja mi je da taj putopis bude inspiracija, a možda i neka vrsta iscjeljenja za svakoga tko će se poistovjetiti s tim “pričama”, ističe Nikol.

Sve pjesme s albuma potpisuje upravo Nikol Ćaćić, a na glazbi je radila s Lukom Vidovićem, koji potpisuje produkciju, mix i master čitavog albuma. ETHER je dugoočekivani, samostalni projekt Nikol Ćaćić, koja je prva glazbena iskustva na pozornici stekla s tek 12 godina. Svoje prve pjesme na engleskom jeziku piše i sklada s 15 godina, a nekoliko godina kasnije zajedno s Lukom Šipetićem i Vedranom Grubićem pokreće hvaljeni projekt NLV. 

Ether je prostor, mir, ono što sadrži i drži. Ether je element koji nas povezuje duhom i intuicijom. Povezan je s grlenom čakrom (visuddha). To je zato što je grlena čakra povezana sa zvukom i komunikacijom, a kaže se da zvuk prolazi kroz ETHER. 

Album "Bitke na makovim poljima" objavljen je pod etiketom Basic & Rough, a pronađite ga na Spotifyu, Deezeru, Apple Musicu i ostalim digitalnim servisima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni