Vije-sti

Feel So Fine Weekend u Vrbnik na otoku Krku

Feel So Fine Weekend u Vrbnik na otoku Krku

Prekrasni Vrbnik na otoku Krku, točnije njegov glavni trg Škujica, bit će od 31.7. do 02.08. nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje kvalitetnog rocka, bluesa i indieja. Premijerno izdanje manifestacije Feel So Fine Weekend u tri će dana publici predstaviti sedam izvođača: Radio Aktiv, Stray Dogg, J.R. August, Rolin Humes, Irena Žilić, M.O.R.T. i Kundyak Mezhie. Iza cijelog projekta stoji Hangtime Agency koja je nastala udruživanjem ljudi koji stoje iza projekata kao što su Good Vibrations, Muzika Je Zvonko Radost, Schmeck Daddy i Dozvoljeni Četvrtak, a uz svesrdnu pomoć PZ Gospoja iz Vrbnika. Valja naglasiti da je ULAZ BESPLATAN, a svi će posjetitelji osim glazbe moći uživati i u žlahtini, šurlicama te ostalim delicijama koje nudi ovaj prelijepi srednjovjekovni grad.

Petak, 31. 07. 
Radio Aktiv je ska/reggae osmerac bez kormilara sastavljen od glazbenika iz Pule i Zagreba. Nastali su 2009. godine, a u 6 godina djelovanja izdali su dva albuma te pokupili veliki broj nagrada na demo festivalima kao i nagradu Mega Muzika Fender za najbolji mladi bend. Poznati su po živahnim i rasplesanim nastupima, a trenutno promoviraju svoj dugoočekivani album „Stvarnost između reklama.“ 

Stray Dogg je beogradski indie-folk/americana bend predvođen karizmatičnim Dukatom Strajnićem. Postoje tri godine, objavili su dva albuma te u vrlo kratko vrijeme kvalitetnom glazbom i nastupima skrenuli pažnju na sebe. 

J.R. August - Stray Doggu će se ovom prigodom na stageu priključiti mladi umjetnik, kantautor i multiinstrumentalist Nikola Vranić a.k.a. J.R.AUGUST iz Zaboka. Vrlo je hvaljen i od strane publike kao i kritike, a najzapaženiji dio njegovog opusa je kvadrilogija „Change of Seasons“ - priča o 4 godišnja doba ispričanu kroz 4 videospota, od kojih se s prvim, „Man With A Magnificent Mind“, našao na ljestvici najperspektivnijih glazbenika na službenoj web stranici velikog Coldplaya.

Subota, 01.08.
Rolin Humes je pop/rock/blues kvartet nastao 2011. Izrazito su koncertno aktivni, a dobili su i veliki broj nagrada od kojih valja izdvojiti pobjedu na Blues Challengeu u Zagrebu čime su dobili priliku predstaviti Hrvatsku na International Blues Challengeu u Memphisu, SAD. Do sada su izdali dva albuma.

Irena Žilić je kantautorica iz Zagreba koja je izdala jedan od najhvaljenijih hrvatskih albuma u posljednje vrijeme pod nazivom „Travelling.“ Prije toga je objavila EP „Days of Innocence“ koji je također naišao na jako dobre reakcije svih onih koji vole nježniji, topliji i pomalo melankolični glazbeni izričaj. 

Nedjelja, 02.08.
M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk/blues bend iz Sinja, koji postoji od 2003., ali s ozbiljnijim radom i većim brojem nastupa kreću prije 4 godine. Pobrali su velik broj nagrada na raznim natjecanjima i festivalima, čak i izvan granica Hrvatske, a valja istaknuti i pobjedu na prvom izdanju RockOff festivalu. Velik broj kritičara slaže se kako je njihov album „Odjel za žešće“ najbolji rock album u 2014., a njihovi nastupi poznati su kao vrlo energični, na momente i opasni.

Kundyak Mezhie je četveročlani psychodelic rock bend iz Splita osnovan 2005. godine kojeg čine iskusni muzičari koji sviraju u brojnim drugim bendova i projektima. Upravo to iskustvo dolazi do izražaja kod svirki uživo koje sve prisutne odvlače u neke magične sfere i naprosto osvaja svakim novim tonom, a samo je pitanje dana kada će ovaj bend privući pažnju većeg broja publike i medija. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni