Vije-sti

Feminnem i Alejuandro Buendija objavili spot za pobjedničku pjesmu

Feminnem i Alejuandro Buendija objavili spot za pobjedničku pjesmu "Trending"

Da su Feminnem i Alejuandro Buendija dobitna kombinacija znalo se na prvo slušanje pjesme "Trending", a prije nekoliko dana potvrdu su dobili pobjedom na jubilarnom, 70. Zagrebačkom festivalu.

Pobjednička pjesma sada je dobila i pripadajući spot u režiji Sandre Mihaljević. VFX za spot je radio Aleksandar Rapaić.

"Spot je karikatura današnjeg društva u kojem se apsolutno i same pronalazimo. Na šaljiv način, kao i pjesma, prikazuje mane društvenih mreža. Dragog Sašu upoznale smo na dan snimanja spota, što samo govori kako nam je trebalo malo vremena da se ufuramo u uloge svi skupa, a to funkcionira tako lako samo kad su ljudi jednostavni i istog cilja", poručuju feminemke. 

Rekvizita u spotu nije im nedostajalo, a djevojke ne skrivaju da im je ovo bilo jedno od zabavnijih snimanja. Pogotovo iz razloga što su rekvizite na kraju jele i pile. Atelier Monet i Ivan Pervan zaslužni su za njihove frizure u spotu, za šminku zahvaljuju Žani Kožul, a styling potpisuju ELFS i Valentina Dragšić. 

Pamela Ramljak, Neda Parmać, Nika Antolos i Saša Antić potpisnici su pjesme koja je prije nekoliko dana oduševila sve u zagrebačkom HoB-u. 

„To je pjesma za koju smo nas tri napisale i tekst i glazbu, a onda se Saša savršeno uklopio sa svojim tekstom iz muške perspektive. Ne možemo bit ponosnije!“, kažu. Alejuandro Buendija je dodao: „Pjesmu su cure napravile u jednu večer, a ja kad sam ju čuo, u sat vremena sam napisao svoj dio. Ključno je pronaći lik u pjesmi, onda se tekst sam napiše. Bitno je da je neka predstava!“.

Pjesma "Trending" već je neko vrijeme u vrhu top lista radijskog etera, a uz singlove "Ima li nas sutra" i "Zajedno" obilježava novu eru grupe Feminnem i njihovo osvajanje glazbene scene.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni