Vije-sti

Fenomen Frajli: Bez najava i pompi uskoro rasprodan i treći koncert u Lisinskom

Fenomen Frajli: Bez najava i pompi uskoro rasprodan i treći koncert u Lisinskom

Popularne Novosađanke, The Frajle, u Lisinskom će u ožujku održati čak tri koncerta zaredom!

Dva termina, 14. i 15. ožujka su rasprodani već tjednima, a za treći koncert 16. ožujka, do kojeg nas dijeli više od dva tjedna, ostalo je svega još 25 posto ulaznica u prodaji.

Već je dobro poznato da koncerti Frajli pobuđuju veliki interes publike i da nastaje gužva gdje god se održavaju. No treći uskoro rasprodani termin u Lisinskom, i to bez velikih najava i pompi, sad već govori o svojevrsnom fenomenu.

Rasprodani koncerti u koncertnoj dvorani Lisinski, svojevrsna je nagrada za svakoga glazbenika, bilo iz Hrvatske, bilo iz regije. Probiti tu magičnu granicu, povezati se s publikom, rasprodati makar jedan termin, a kamoli tri smatra se ozbiljnom potvrdom dobrog glazbenog puta, u kojem publika kupnjom ulaznica daje finalni pečat i potvrdu.

Četiri dame, The Frajle, u deset su godina postojanja i djelovanja uspjele svojom neodoljivom energijom, osebujnim šarmom i, na kraju, pjesmama, stvoriti vojsku obožavatelja. Tome u prilog ide i činjenica kako su se prva dva termina u Lisinskom rasprodala toliko brzo, doslovno dvjema objavama na društvenim mrežama, da se koncerti nisu stigli najaviti inače uobičajenim medijskim kanalima.

Odluka za treći koncert donesena je nedavno, na inzistiranje publike, i za sada je prodano više od 1300 ulaznica, a kada se i treći koncert rasproda, za što sada više ne postoje sumnje, donesena je odluka da četvrtog koncerta neće biti.

Tri je lijepa brojka, dovoljno da još uvijek zadržimo svježinu i da svakom danu i koncertu damo nešto novo i drugačije. Nema potrebe da ispipavamo krajnje granice sa četvrtim ili petim koncertom, jer planiramo pjevati još dugo pa ostavljamo nešto i za neke nove trenutke, mjesece i godine.
Ne možemo opisati koliko smo ponosne na našu publiku, naše pratitelje i prijatelje, naše slušatelje... ne možemo opisati i koliko s ponosom gledamo na ovih naših 10 godina, jer sve što smo radile, svaku odluku koje smo donijele, svaku pjesmu koju smo otpjevale... sve nekako ima smisla. I ovdje ne mislimo samo na trenutačne koncerte u Lisinskom, već na sve što nam se događa u posljednje vrijeme. Jedva čekamo Lisinski! Jedva čekamo tih pet-šest tisuća ljudi koji će prodefilirati tim impozantnim prostorom, i koji će s nama tri dana slaviti pjesmu, prijateljstvo, ljubav. Ovo je zajedničkih 10 godina i red je da ih zajedno proslavimo.
- komentirale su Frajle.

No bitno je za napomenuti kako čudesna četvorka nije osvojila samo Hrvatsku, već i regiju. Pa tako Frajle, osim Lisinskog, čekaju i rasprodani koncerti širom cijele regije te za sada dva (treći se smiješi) u Kombank dvorani u Beogradu.

Bit će to večeri pune neizostavnih evergreena, poput „Meni trebaš ti“, „Žuta ruža“, „Kao ptica na mom dlanu“ ili „Ako je vrijedilo išta“, no i vlastitih pjesama koje su sad već postale dobro poznati hitovi - „Menjam dane“, „Ich Liebe Dich“, „Štiklice“, „Zlato“ ili „Noćas si moje vino“.

Preostale ulaznice za treći koncert, koji će se održati u ponedjeljak, 16. ožujka, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na ulaznice.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni