Vije-sti

Filmska večer u čast Branimira Vugdelije

Filmska večer u čast Branimira Vugdelije

Novo izdanje Filmskih večeri u Močvari predstavit će jedan film nastao u znak sjećanja na jednog iznimnog pojedinca koji nas je prerano napustio.

Branimir Vugdelija ostavio je neizbrisiv trag na sinjskoj alternativnoj sceni. Inspiriran Black Sabbathom, Type O Negativeom, HIM-om i mnogim drugim bendovima tog žanra upustio se u rad autorskih pjesama i osnovao Embrio. Branimir nije bio samo pjevač, on je bio i samouki gitarist, tekstopisac, slikar, programer, producent i član Tang Soo Do kluba kao zaljubljenik u borilačke vještine.

Film je sniman po raznim lokacijama na područjima Sinja i Otoka te je glazbeno orijentiran o Branimirovom stvaralaštvu s Embriom i Sentimentom, međutim tu su neizostavno smještene razne priče o njegovom karakteru, privatnom životu, životu u Zagrebu, o ljubavi prema motorima te mnogim drugim zanimljivim stvarima.

U sklopu naših Filmskih večeri gledamo film "In Loving Memory of Branimir Vugdelija" u kojem sudjeluju raznorazni prijatelji i bendovi kao što su M.O.R.T. , Maršal, Salauk, Kidney Stones-i, Atlantida, zagrebački Sentiment te originalna postava benda Embrio. Film nam donosi snažnu emociju o čovjeku koji nas je jako mlad napustio i koji je ostvario jedan ogromni uspjeh i znamen, i kao glazbenik i kao čovjek.

Film je do sada nominiran na 3 filmska festivala na 3 različita kontinenta, a prije projekcije razgovaramo s njegovim autorima Brunom Markovićem - Ćosom i Dominikom Belančićem.

 

Raspored:
19:30 vrata
20:00 razgovor
21:00 projekcija

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni