Vije-sti

Good Vibrations uz bendove Usud, Pogavranjen, Muka i Zayn

Good Vibrations uz bendove Usud, Pogavranjen, Muka i Zayn

cover 1.10

Good Vibrations će u srijedu, 1. listopada, postati prava death/black metal svečanost koju ljubitelji žešćeg zvuka i mračne atmosfere nipošto ne bi smjeli propustiti. Prvu listopadsku večer u Vintage Industrial Baru obilježit će bendovi Usud, Pogravanjen, Muka i Zayn.

Kultni death metalci, Usud, vraćaju se na stage nakon dugog izbivanja, što je svakako samo po sebi dovoljan razlog da se dođe u Vintage Industrial Bar. Originalnog bubnjara Branimira Tonkovića ovom prilikom zamijenit će Marin Lelas (Decomposing Entity), dok će se na basu i vokalu, odnosno gitari, po starom dobrom običaju naći Jurica Jakić i Denis Balaban. Usud je osnovan još 1999. godine, a iza sebe ima do sada dva albuma - Usud iz 2004. i Creator's Sorcery iz 2006. godine.

Pogavranjen je black metal bend koji je u lipnju ove godine objavio novi album Sebi jesi meni nisi. Prije toga izbacili su dva EP-ja: The Void Transmission (2010.) i Povijest trovanja (2012.), te album Raspored užasa prošle godine. Ove godine još nisu svirali u Zagrebu.

Muka je relativno novi metal bend okupljen 2012. godine, sastavljen od članova Drame (gitara i bass), Duskburna (gitara), Avicularije (bubnjevi), dok je Boro u ulozi vokala i tekstopisca. EP Svi šute već je neko vrijeme vani, a ako niste siti muke, doći ćete na svoje u Vintageu.

Zayn stiže iz Bjelovara. Instrumentalnu četvorku osnova nu 2011. godine čine Marko Dragičević (gitara), Bojan Gatalica (gitara), Miran Kapelac (bas) i Alen Rožman (bubnjevi). Ove godine su izdali čak dva albuma: Medeia i Café Mably.


Nakon bendova, mračnim i žestokim metal setom, večer će zaključiti DJ Kneža. Upad je 20kn. http://www.youtube.com/watch?v=jnUlzBHVkg8
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni