Vije-sti

Hesperian Death Horse i Portman spremaju nastup u Klub-u

Hesperian Death Horse i Portman spremaju nastup u Klub-u

Zagrebački jahači apokalipse kreću na turneju! No prije no što sjednu u kombi i zapute se sve do Ukrajine, predstavit će uglavnom novi materijal u našem Klubu. Svježe i jake domaće snage glazbenog nihilizma iza zida buke i patnje. Samo za hrabre. Koncert je 30. rujna, a vrata Kluba se otvaraju u 21 sat.

Hesperian Death Horse je post-metal/sludge/ambient bend osnovan 2012. godine. Momci iza sebe imaju hvaljen album "Mrtav", izdan za američku kuću"Play The Assasin Records" i zamišljen kao dio trilogije čiji ostatak tek očekujemo, a početkom 2014. godine su izdali "The Electric Wizard" split EP.

Portman, tročlani indieexperimentalrockband sa čestim promjenama ritmova i elementima stoner-rocka, a iza sebe imaju na stotine live nastupa unutar i izvan Hrvatske, te se izdali  dva albuma i jedan demo uradak. Debitantsko izdanje "Pereskesije" su izdali 2009. godine i to za američki label - Lady Records, Sarasota, Florida, dok je posljednji album iz 2013. godine osim za tu američku kuću izašao i za domaći label Klub dostava zvuka iz Orahovice. Pod snimateljskom i producentskom palicom Lea Klaića (She Loves Pablo) u studiju House of Pablo u Zagrebu Portman je snimio osam instrumentalnih brojeva koji čine album "The Man Who Carries A Light".

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 20kn, dok će na dan koncerta cijena biti 30kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni