Vije-sti

IDEM ima odličan novi singl - „Jadanja“

photo: IDEM, credit: Marko Lopac

IDEM ima odličan novi singl - „Jadanja“

Nakon odličnog „Raspadam“ IDEM je za prvi dan ljeta predstavio još jedan single. „Jadanja“ će napraviti korak bliže dugoočekivanom drugom studijskom albumu „CIAO“ koji je u planu za jesen.

Kad me krene žvakat bediranje vrijeme počne teći drugačije. Nekad pet minuta traje satima, a nekad je danas već jučer. I svjestan sam da je vani predivan dan i da bi vjerojatno najbolje za mene bilo da malo prozujim gradom i izluftam glavu, al nekad je to baš nemoguća misija. Pozdrav svima koji se muče sa sličnim tegobama. Glupo je, jadno je, jadni mi, al šta je tu je. Držite se. :*“ – izjavio je uz novi singl IDEM. Kao i na prošloj pjesmi „Jadanja“ je napisao Antun Aleksa (IDEM), a za miks i master je bio zadužen Dominik Kisić, Snimatelj, režiser i montažer je bio Pavle Kocijaner, producent Lucian Mirdita, a njegov asistent Nikola Greiner.

IDEM će većinu ljeta provesti na turneji. Lipanj će ga odvesti na jarunsko jezero gdje se održava InMusic Festival (25.6.) te dva dana kasnije na Velvet u Puntu. Srpanj zasad ima zapisane Regius X (13.7.), Zlarin Street Music Festival (20.), Cinehill (24.) Rocklive u Koprivnici (25.), Mudri Brk (26.) i Grafiti na gradele (27.). Jedan je od headlinera Beata na moru 22. kolovoza, dva dana kasnije je u riječkoj Zvečci, a krajem kolovoza na Gradić festu u Novom Sadu (30.8.) i UFO-u u Osijeku (31.8.). U rujnu IDEM će nastupiti na SHIP-u, našoj najvećoj glazbenoj konferenciji i showcase okupljanju koje će se održati od 12. do 15. 9.2024. godine.

„Jadanja“ je zajedničko izdanje labela Mudri brk i Jeboton, a od danas je dostupan na svim streaming platformama.

I dok se album „CIAO“ još priprema, debi „POYY“ poživljava drugu mladost. Prvi kontingent vinila rasprodan je jako brzo, pa se uskoro očekuje druga tiraža koja će se u prodaji naći tijekom ljeta.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni