Vije-sti

Indie rock i synthgaze nedjelja u Močvari

Indie rock i synthgaze nedjelja u Močvari

U nedjelju, 4.2., u Močvaru ponovno dolaze portugalski Hause Plants, a teren priprema friški zagrebački bend Stereosister!

HAUSE PLANTS (Portugal)
Web: FacebookSpotifyBandcamp 

Hause Plants su indie-rock kvartet osnovan u Lisabonu. Za sebe kažu kako su odrasli pod utjecajem bendova poput The StrokesYeah Yeah Yeahs i The Rapture, a to se osjeti i u njihovom zvuku. U svojem zvuku oni ipak ponajviše odlaze u shoegaze i dream-pop sfere, imaju zarazne melodije, energične nastupe uživo i snažni stage presence. 2023. je bila godina prekretnice za Hause Plants, s njihovim nedavnim nominacijama za Music Moves Europe Awards, ceremoniju kojom se izdvajaju najboljeg novi europski bendovi te nastup na Eurosonic Noorderslagu. Sredinom 2023., bend objavljuje svoj najnoviji EP, “Field Trip To Coney Island EP”, miks eksperimentiranja s novim zvukovima, starim sintisajzerima i neortodoksnom produkcijom, ali s ciljem stvaranja gitarskog pop albuma na koji ljudi mogu plesati. Ispunjen intimnim tekstovima, eksplozivnim refrenima i veselim gitarama, “Field Trip To Coney Island” je samo to: 25 minuta glazbe koja će vas usrećiti i natjerati da nazovete svoje prijatelje.STEREOSISTER (Zagreb)
Web: Instagram

Prije Hause Plants večer će otvoriti posve novo domaće ime! Stereosister je novi synthgaze power trio veterana zagrebačke indie scene, Naranče, Branka (The Lesser Men) i Dine (Hemendex). Materijal za prvi album u pripremi odlikuje se catchy pop pjesmama i hodom po granici između energičnog power popa, atmosferičnog shoegazea i mitteleuropskog post punka. Ovo će im biti prvi nastup, stoga ne propustite premijeru!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni