Vije-sti

Isključenje programa uz Offcycles i AKC Attack

Isključenje programa uz Offcycles i AKC Attack

Offcycles.org i AKC Attack pokreću Off Program. Ovaj pomaknuti koncertni ciklus započinje s 12.05.2016. kada će ovaj kultni zagrebački underground klub ugostiti dva zvučna imena svjetske stonerske scene – Monolord (Švedska) i We Hunt Buffalo (Kanada), uz podršku domaćih snaga Negative Slug (Zagreb) i Moř (Zagreb).

Nakon dugo vremena tijekom kojeg su ideje i vizije Offcycles ekipe sazrijevale i rasle, došao je trenutak da se konačno krene u live akciju.  Zahvaljujući susretljivosti ljudi iz Attack-a,  dogovorena je trajna suradnja kroz koju će u budućnosti Pierottievu 11 posjetiti brojna imena sa svjetske scene teške i pomaknute muzike.

Za prvi puta i konačno probijanje leda, kao headlineri eventa dolaze Monolord, švedska  stoner/doom  teškaška trojka  koja bez kalkulacija i milosti  svojim brutalnim, teškim i dubokim rifovima budi slike mračnih, poluraspadnutih svjetova u kojima caruju mrak, magija i dekadencija. Unatoč relativnoj mladosti benda koji svoje rođenje slavi u 2013., Monolord su u kratko vrijeme uspjeli izbaciti dva albuma ("Empress Rising" i "Vaenir") i jedan EP ("Cursing the One") koji su među poklonicima ove vrste zvučnih napada odjeknuli zaglušujućim praskom. U nepune 3 godine, bend je uspio pridobiti značajan broj poklonika i simpatizera te suvereno korača kroz svemir teške muzike tražeći svoje mjesto pod crnim suncem.  Trenutno ih sa sigurnošću možemo smjestiti u gornji dom svjetske stonerske scene. Kako stvari stoje, momci se tamo planiraju i zadržati.

We Hunt Buffalo prate Monolord na ovoj EU turneji, tako da Attack ima sreću ugostiti i ovu prljavu psych/fuzz/stoner mašinu iz Vancouvera, koja će po prvi puta zasvirati u RH. Iza njih su tri albuma od kojih su dva izdali samostalno ("We Hunt Buffalo" i "Blood From A Stone"). Treći,  pod nazivom "Living Ghosts", izdan za Fuzzorama Records, od kritike i publike prihvaćen je odlično. Njihov eklektičan muzički izričaj, fantastična ritam sekcija i ogromna energija koju generiraju  sigurno će pokrenuti i one najpasivnije stonere koji koncerte provode u kutovima klubova, lagano loveći ritam odmjerenim klimanjem glava.

Moř, kao prvi predstavnik domaćih snaga, prezentirat će nam svoj nepredvidljivi acid /stoner rock pristup stvaranju teških zvukova. Ovaj zagrebački trojac iza sebe ima jedan, ali vrlo zanimljiv album znakovitog naziva "Goodbye Standards". Izdali su ga sami, a isti je prepun tvrde žestine, začinjene inspiriranim i razigranim gitarskim solažama i neposustajućom bubnjarskom artiljerijom. Momke već dugo nismo čuli uživo, tako da se ovom nastupu jako veselimo.

Negative Slug, beskompromisna i pomračena sludge/doom/noise mašina s Ravnica donosi zvuk uništenja, krikove iz dubina paklova i okus patnje. Iako su u zadnje vrijeme poprilično aktivni i nije ih baš teško uloviti kako negdje sviraju, barem na području Zagreba, odlučeno je s njima dodatno zacrniti atmosferu ove power trio večeri. Kroz svoje postojanje, Negative Slug izbacili su 2 EP-a ("Negative Slug" i "Anguish") i jednu live snimku koja je nastala baš na prostoru AKC Medike u sklopu kojeg se nalazi i Attack. Od ovog trojca možemo očekivati samo naljepše i najbolje od najružnijeg i tome se, također, neopisivo radujemo.

Ulaznice po cijeni od 40 kn će se moći kupiti u pretprodaji od 1. travnja na poznatim mjestima Dirty Old Shopu (Tratinska 18, 10 000 Zagreb) i knjižari Rockmark (Berislavićeva 13, 10 000 Zagreb). Na dan koncerta ulaz će iznositi 55 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni