Vije-sti

Jazz genij Gregory Porter na Tvrđavi sv. Mihovila

Jazz genij Gregory Porter na Tvrđavi sv. Mihovila

Glazbeni virtuoz, dvostruki dobitnik nagrade GRAMMY čiji talent nadilazi žanr, prostor i vrijeme, u organizaciji Tvrđave kulture Šibenik i projekta Collage 18.7.2017. stiže u Šibenik.

Već svojim prvim nastupima na nacionalnim televizijama u SAD-u, Gregory Porterpokazao je svoje zavidno umijeće, počevši od The Tonight Show-a i Jimmy Kimmel Live-a te su ga nedugo zatim Esquire i NPR Music proglasili sljedećim velikim američkim jazz pjevačem. Porterov baršunasti glas i njegovu jedinstvenu mješavinu bluesa, jazza i gospela odmah su prepoznali obožavatelji navedenih žanrova, ali i šire te su njegove izvedbe i glazba vrlo brzo postale popularne, omiljene i rado slušane.


“Po cijele dane su moja majka i baka pjevušile sebi u bradu svoje molitve i to je zapravo bio moj prvi susret s jazzom. I neke moje pjesme su zapravo molitve…” rekao je u razgovoru s Cassandrom Willson za emisiju “Into the night” u produkciji Europskog kulturnog programa Arte.

Izlazak albuma „Liquid Spirit“, nakon vrlo zapaženih albuma „Water“ i „Be Good“, označio je početak ubrzanog umjetničkog rasta i priznanja Portera na svjetskoj razini. „Liquid Spirit“ postao je globalni fenomen s preko milijun prodanih primjeraka te najviše stream-an jazz album svih vremena s više od 20 milijuna internet preslušavanja. Album je postigao platinum nakladu u Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj, a zlatnu u Francuskoj, Nizozemskoj i Austriji te Porteru 2014. donosi nagradu GRAMMY za najbolji vokalni jazz album.


Porter od ranih 90-tih surađuje s cijenjenim producentom Kamau Kenyattom koji mu je ujedno bio mentor i na fakultetu uvelike usmjerio glazbenu karijeru. Njihova suradnja stvara zbirku jedinstvenih i uzbudljivih pjesama koje spajaju osobne i političke stavove i situacije te nevjerojatnu snagu ljubavi što je 2017. rezultiralo perjanicom dosadašnjeg Porterovog opusa, albumom „Take Me to the Alley“ i novom Grammy nagradom.

Nakon nastupa Gregory Portera, aftershow se nastavlja uz nastup DJ Philippea Cohena Solala, širokoj publici poznatijeg kao čovjek iz tria Gothan Project. Karakterizira ga spajanje elektronike sa latino, world glazbom i ritmom tanga. Nakon pjevnog jazz koncerta plesna atmosfera je zagarantirana.

Ulaznice po cijeni od 265kn možete pronaći preko Eventim sustava.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni