Vije-sti

Jeremiah's objavili album prvijenac

Jeremiah's objavili album prvijenac "Time To Rob"

Jeremiah's nije strah dotaknuti se različitih žanrova i stopiti ih u finu glazbenu poslasticu kojoj je krajnji rezultat album sa jakim autorskim skladbama.

Album “Time To Rob“ je konceptualno, odnosno produkcijski podijeljen u dvije cjeline, dvije cjeline koje predstavljaju snimateljski rad benda nastao tokom 2017. i 2018. godine. Prvi dio donosi pet pjesama snimljenih u Dark Horse studiju u ruralnom i šumovitom dijelu Nashvillea, u američkom Tennesseeju, gdje se bend pobjedom na 9. Croatian Blues Challengeu našao tokom siječnja 2018. godine. Daleko od kuće, ali opet nekako doma. Drugi dio albuma tj. preostale četiri pjesme snimljene su u filipjanskom kinu, u improviziranim uvjetima u kojima su producent i snimatelj Predrag Ćosić i članovi benda pregradama od drveta i pleksiglasa sami doslovno lovili zvuk. Dogodio se tako “Time to Rob“.

Način snimanja materijala je zapravo bio logičan slijed. Na prvu, svi od jednom uživo i ako izuzmemo nekoliko back vokala praktički bez nadosnimavanja. Simbolike i zvuka radi, te naravno zbog dva okruženja u kojima je bend snimao pjesme, putovanje albuma “Time to Rob“ protegnut će se od ruralnog Tennesseja natrag do pozornice kina u Sv. Filip i Jakovu. U oba slučaja radi se o prirodnom okruženju članova benda koji će tako najbolje predstaviti pjesmaricu nastalu na probama ili za vrijeme live jamova. Materijal koji svi članovi zajednički potpisuju produciran je u surround zvuku sa slikom, mirisom i patinom mnogih bendova mitske Amerike, ali istovremeno i kina i romantične atmosfere malog dalmatinskog mjesta.

Oni koji stvaraju blues glazbu ukrašenu funkom i ojačanu rockom, čija je energija na live nastupima neobjašnjivo dobra, a glazbeni entuzijazam zarazan, su Jeremija Eškinja (bubanj), Roko Vodopija (gitara), Mirta Juran (vokal), Luka Ćetković (bas gitara), Frane Škara (usna harmonika) i Ante Brzić (truba, vokal). Dijelili su pozornicu s grupama T.B.F., Let 3, Kojoti, M.O.R.T., Paulo Mendonca Trio, svirali nekoliko koncerata u S.A.D.-u te na brojnim festivalima diljem regije, što je zasigurno pridonijelo širenju kruga ljudi koji će ih od sada dalje pratiti.

Uz izlazak albuma, Jeremiah's su najavili i koncertnu promociju koja će se održati u četvrtak 13.12 u KSET-u. Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 30 kn, dok će na ulazu cijena biti 40 kn.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni