Vije-sti

Jonathan u Novoj Rundi zatvara prvo izdanje Proljeća u Zaboku

Jonathan u Novoj Rundi zatvara prvo izdanje Proljeća u Zaboku

Da najduže proljeće na svijetu traje upravo u Zaboku, dokazat će koncert Jonathana u sklopu Nova Runda Beer Basha u subotu, 16. srpnja.

Na prostoru pivovare Nova Runda uz njih će nastupiti i riječki indie bend Valovi. Posjetitelje očekuje bogata pivska i gastro ponuda, izložba pivskih etiketa, kao i vođena tura po pivovari te DJ set by Uprava s presjekom raznih glazbenih pravaca. Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, na ulazu će koštati 80.

Jonathan se u svom gotovo desetljeće dugom djelovanju nametnuo kao jedan od koncertno najaktivnijih bendova, ne samo u Hrvatskoj, nego i regiji. To potvrđuju brojnim klupskim i festivalskim nastupima, a svirali su uz velikane kao što su Editors i Killers. Posebno vrijedi istaknuti njihovu dugačku američku klupsku turneju započetu na kultnom SXSW-u. Prošle godine su osvojili  “Rock&Off” nagradu za najboljeg koncertnog izvođača. Ove godine očekuje se novi album s kojeg su već izbacili singlove “Falling” i najsvježiji “Have It All”. Postavu benda  čine vokal Zoran Badurina, bubnjar Branko Kovačić, gitaristi Darko Petković i Tomislav Radinović te bassist Nikica Jurjević.

Riječki indie rock bend Valovi nastao je sasvim slučajno, početkom 2018. godine, kada su Filip, Željko i Mauro na probu pozvali Gorana. Trojac je ranije svirao u bendu Droid, a Goran je došao iz Kraja Programa. Dvije godine kasnije u studiju Palach su uz produkciju Tina Margana snimili album od devet pjesama imena Svalbard. Glazba je melodična i pjevna, a članovi benda će se složiti da je sve to pop.

Proljeće u Zaboku organiziraju Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Udruga GOKUL, Ministarstvo kulture i Hrvatska glazbena unija. Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni