Vije-sti

Kako je nastala...

Kako je nastala... "Sve što sada želim" (Markiz)

Novi album grupe Markiz "Red" oduševio je kritiku, a večeras će uživo biti predstavljen publici u Vintage Industrial Baru. Zanimalo nas je kako je nastala pjesma "Sve što sada želim".

 

Krenuo je rad na novim pjesmama i imao sam te neke dvije pjesme i obje su mi bile dobre, ali se na probi pojavila ideja kako bi bilo zanimljivo uzeti kiticu od jedne i refren od druge. Naravno da sam momentalno rekao kako to ne dolazi u obzir, ali sam tijekom večeri počeo razmišljati o toj ideji. Treba mi malo vremena da progutam neke iznenadne glazbene ideje, a posebno kad od dvije pjesme moram složiti samo jednu ☺. Već drugi dan smo probali tu varijantu i morao sam potpisati kapitulaciju i priznati da je dobra. A onda smo snimili pjesmu i spot, sve pripremili za objavu singla, da bismo odustali dva dana prije. Smatrali smo da je u tom trenutku bolje izaći s bržom pjesmom, pa smo objavili “DaDaDa”. I tako se naša udarna pjesma kupusala na YouTube kanalu skoro devet mjeseci. Kad ju već nismo objavili početkom godine, onda je bilo logično da to bude jesen. Uostalom, spot je snimljen u tmurnom vremenskom periodu pa bi bilo blesavo da izlazimo sa singlom pred ljeto. Puno puta sam pomislio “baš bih volio prebaciti spot s privatnog na javni”, ali me ipak nije toliko prehitilo ☺.

Inače, pjesma je vrlo osobna, meni možda najdraža koju sam napisao, ubacili smo lijepe dionice s violinama i napravili ju aranžmanski malo netipičnom za Markiz. Mi smo ipak gitarski bend pa se sad postavlja pitanje kako odsvirati sve te violine uživo. Sva sreća da postoji backing track ☺. Ines se sjajno vokalno uklopila u atmosferu pjesme. “Sve što sada želim” se dosta dugo intenzivno vrtila po radio stanicama i bila dio HRTop40 liste najemitiranijih singlova. Sve u svemu, mislim da je najvažnije da smo u tom trenutku kako bend dali sve od sebe i napravili aranžman s kojim smo jako zadovoljni. Nemam ništa protiv da me neka buduća inspiracija dovede do jedne jedne takve pjesme.

- Andrej Babić

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni