Vije-sti

Louis Lugo stiže u Varaždin

Louis Lugo stiže u Varaždin

Vrhunski kubanski pijanista Luis Lugo će u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu 16. svibnja održati jedinstveni koncert u sklopu svoje svjetske turneje. Prije samog koncerta će u varaždinskoj Glazbenoj školi održati i Masterclass radionicu.

Kao prilog obilježavanju 190. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu, LOOP glazbena agencija, Koncertni ured Varaždin i Hrvatska udruga glazbenika Varaždin zajednički organiziraju gostovanje vrhunskog kubanskog pijanista Luisa Luga. Dodatak je to nastojanjima da se, bez obzira na glazbeni izričaj kojim se bave, glazbenicima približi kvalitetne edukacijske sadržaje, i široj publici približi zanimljiv i kvalitetan koncertni program.

Luis Lugo se na Kubi smatra jednim od najboljih kubanskih pijanista svih vremena, nazivajući ga “El piano de Cuba”. Trenutno živi i radi u Argentini i priznat je kao jedan od najkvalitetnijih južnoameričkih pijanista klasične glazbe, ali i jazz sinteze latinskoameričkog folklora i free improvizacije.

U Varaždinu će 16.05.2019 u 10 sati, u velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole Varaždin, Luis Lugo održati Masterclass pod nazivom „Na putevima glazbe“. Masterclass je namijenjen profesionalnim glazbenicima i profesorima gdje će objašnjavati svoj pristup romantičarskom pijanističkom repertoaru, utjecajima jazza i latinskoameričke glazbe i slobodne improvizacije.

Istog dana će se u velikoj koncertnoj dvorani HNK Varaždin, s početkom u 20 sati održati solistički koncert pod naslovom “Luis Lugo the piano of Cuba & Echoes of music with Sandra Lugo Ariosa (violin)“.

Na koncertu će se kao posebne gošće pridružiti i njegova kćerka, violinistica Sandra Lugo kao i Ivana Galić, hrvatska pjevačica iza koje stoje prestižne svjetske nagrade u kategorijama blues, tradicionalnog – etno i gosspel pjevanja, te nastup u slavnom Carnegie Hallu.

 

Program koncerta

Prvi dio:

Dva preludija - Rahmanjinov

Sonata no.2, op.36 u b molu (1914) - Rahmanjinov

Sonata za glasovir i violinu u e molu (1888) R. Strauss

 

Drugi dio:

„My funny Valentine“ - Richard Rogers - Lorenz Hart

„Summertime“ -  George Gershwin - Gost: Ivana Galic - vokal

„Rapsodija u plavom“ - George Gershwin - arr. Luis Lugo

„Sucesos“ - Luis Lugo

Paraphrasing of concerts "Lecuonan in memorian" - Luis Lugo

- On the Escorial

- and the Chinese comes

- Rapsodia about La Malagueña

 

Ulaznice za koncert su u pretprodaji dostupne na blagajni varaždinskog HNK te u LOOP music shopu u Vrazovoj 6 u Varaždinu po cijeni od 40,00 Kn.

 

Dodatne informacije o koncertu možete pratiti u službenom Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/2038822223078225/

 

Ulaz na Masterclass je slobodan uz prethodnu rezervaciju mjesta putem emaila na klinika@loop.hr.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni