Vije-sti

Marijan Ban i Diktatori u Vingateu

Marijan Ban i Diktatori u Vingateu

Ikona mediteranskog pop/rocka, Marijan Ban će u pratnji benda Diktatori u četvrtak 21.1. održati premijerni koncert u tri godine starom rock klubu - Vintage Industrial Baru.

Marijan Ban nekadašnji je lider Daleke obale - legendarnog, splitskog benda koji se zahvaljujući hitovima 'Ruzinavi brod", "Tonka", "Morska vila", "Od mora do mora", "Dok galebovi vrebaju", "Marica", "Noć je prekrasna", "Četrnaest palmi', 'Roza', 'Ona zbori', 'Di si ti' objavljenima kroz 90-e godine čvrsto usidrio u mladim i starim srcima njegove publike.

Osim po zaraznim hitovima, Daleka obala na čelu s Banom ostala je u sjećanju i kao vrhunska koncertna atrakcija. Tu staru naviku, Ban je zadržao i kasnije, nakon raspuštanja Daleke obale i formiranja solo karijere u kojoj ga već devetu godinu zaredom prati bend Diktatori. Njihova simbioza već godinama funkcionira tako dobro možda upravo i zato što su članovi Diktatora i sami odrasli uz pjesme Marijana Bana i Daleke obale.

Najavljeni koncert u Vintage Industrial Baru trajat će oko 2 sata te će biti složen od starih hitova Daleke obale, ali i od pjesama novijeg datuma koje je Marijan Ban snimio sa svojim Diktatorima.

Pjesme o moru, galebovima, ženama, burnim noćima, palmama, brodovima i ljubavnim ožiljcima zatalasat će Vintage 21. siječnja. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni