Vije-sti

marisol predstavili novi singl

marisol predstavili novi singl "Mango"

Akustično-elektronski dvojac marisol predstavlja singl „Mango“, ukupno četvrti s izuzetno hvaljenog prvijenca „Žene mape“. Svoj debitantski album bend će koncertno predstaviti u dvorištu zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti u četvrtak 23. rujna.

Nakon najavnog singla “Kontrol Frik” kojim su predstavili svoj žanr mango-pop, te nasljednika “Pasivna agresija” i “Trio De Janeiro” bilo je jasno da marisol na prvijencu “Žene mape” donosi nešto svježe i ukusno, što potvrđuje i kritika. Pjesma “Mango” idealno produžuje taj niz. Evocira bezbrižne trenutke godišnjeg odmora, a nastala je u dalekom kutku Azije.

 

 

Album „Žena mape“ su stvarali i snimali u nekoliko dnevnih boravaka želeći zadržati toplinu i atmosferu koja ponekad izostane u strogim studijskim uvjetima. Sami su autori glazbe i stihova, dok su aranžmane i produkciju radili s producentom Marijem Krnićem. ”Pjesme su nastajale u jednom dnevnom boravku na akustičnoj gitari, kao u nekom produljenom jam sessionu, uz postojeće stihove, bez ideje što želimo pjevati i svirati, samo su izašle iz nekog našeg ormara i nakon nekog vremena postale zaokružena cjelina“ - kaže marisol za svoj debitantski uradak.

 

 

Za koncertnu promociju dvojac marisol postaje petorka. Uz Erola i Josipu zasvirat će Jerko Jurin, majstor bubnjar, Marino Vinja na basu i synthevima, a kao prateći vokal pridružuje se Katarina Matković. marisol u dvorištu ALU 23. rujna donosi audio-vizualno-gustativni dašak ljeta i njegov ispraćaj uz odjeke mango popa.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 2. rujna od 10:00, po cijeni od 70 kn. Na dan koncerta, cijena će iznositi 90 kn. Dostupne su na svim Eventimovim fizičkim prodajnim mjestima i online na www.eventim.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni