Vije-sti

Mark Mrakovčić o Rock&Off nagradi:

Mark Mrakovčić o Rock&Off nagradi: "Glazbena večer u kojoj je naglasak bio na onome na čemu je i trebao biti - na glazbi"

Mark Mrakovčić jedan je od najperspektivnijih glazbenih producenata na domaćoj alternativnoj sceni, a ovaj svestrani glazbenik prošle je godine objavio album prvijenac "Breeding Black Sheep".

Upravo taj album osigurao mu je nominaciju za nekoliko uglednih nagrada, pa tako i za Rock&Off. Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off 4. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture, Mrakovčić je nastupio s pjesmom "Oh, and love", a sam je istaknuo atmosferu nastupa.

Odlična ekipa, sve je tehnički bilo super izvedeno, svaka čast toncima i video ekipi! Atmosfera na bini i ispod nje bila je u odsustvu bilo kakve kompeticije. Jedna glazbena večer u kojoj je naglasak bio na onome na čemu je i trebao biti - na glazbi - rekao je Mark Mrakovčić nakon nastupa. Osim samostalno, iste se večeri na pozornici pojavio i u zanimljivom društvu te je sa Sašom Antićem i Hrvojem Prskalom kratkim koncertom zaključio ovogodišnju dodjelu Rock&Off nagrada.

 

Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off nastupili su Alejuandro Buendija, BluVinil, Boris Štok, Irena Žilić, Je Veux, Mark Mrakovčić, Nika Turković, One Possible Option i Zvjezdan Ružić. Svi koncerti uskoro će biti dostupni na službenom YouTube kanalu Rock&Off-a.

Podsjetimo, Je Veux je trijumfirala na dodjeli nagrada te je kući otišla s čak četiri kipića. Osvojila je nagrade u kategorijama "Album godine", "Pjesma godine", "Veliki prasak godine" te za "Pop&Off" izvođača godine. J.R. August je dobio nagradu za "Rock&Off" izvođača godine, Alejuandro Buendija dobio je titulu "Rap&Off" izvođača godine, "Elektro&Off" izvođač godine je pocket palma, Chui su odnijeli pobjedu u "Jazz&Off" kategoriji, dok je "Iskonova nagrada publike" pripala Goranu Baretu i njegovim Majkama. Nagrada "Koncertnog izvođača godine" pripala je svima koji su bili nominirani. Stručna komisija tako je odlučila zbog protekle godine, koja je zaista bila zahtjevna za sve glazbenike. ABOP, Damir Urban, Jonathan, J.R. August i Porto Morto uspjeli su održati koncerte u ekstremno teškim uvjetima te su unatoč pandemiji koronavirusa održali živom svoju glazbu i razveselili publiku.

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, organizator nagrade je Unison, koproducenti su Tvornica kulture i Unison te glavni sponzor Iskon.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni