Vije-sti

Mašinko - Veliki samostalni koncert u Zagrebu

Mašinko - Veliki samostalni koncert u Zagrebu

Mašinko 27.02.2015. u Vintage Industrial Baru sprema svoj prvi veliki samostalni koncert. Zagrebačka šestorka koja je u vrlo kratkom roku skupila ogromni broj fanova i postala jedna od najzabavnijih i najkvalitetnijih domaćih punk bendova, za sam koncert priprema hrpu iznenađenja.

[caption id="attachment_5503" align="aligncenter" width="547"]Photo by Dakle Vid Vrbanović Photo by Dakle Vid Vrbanović[/caption]

Godinu dana nakon izlaska albuma Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše, koji je izašao u digitalnom obliku i na vinylu (koji je ujedno i društvena igra), rasprodane promocije u Ksetu i 50tak koncerta kroz cijelu Hrvatsku, došlo je vrijeme da ovaj, još uvijek mlad bend na hrvatskoj sceni, nastupi samostalno na većoj pozornici.

Sastav nastaje 2010. godine kada se skupina prijatelja okupila kako bi svirali punk rock i dobro se zabavljali. Uz male rotacije članova po instrumentima i jednu privremenu zamjenu na poziciji gitare, trenutno su u sastavu svi koji su ikada prošli kroz njega. Iste godine u jedan dan snimanja stvorili su svoj album prvijenac - Mašinko, te sa prijateljima iz Frakture Mozga izdaju i Božićni split-singl "Sretan Božić (bit će bolje)". Godine 2011. ulaze u studio te u istoj kombinaciji objavljuju split album Frakturko. Te godine svirali su u zagrebačkoj Areni kao predgrupa hrvatskim punk rock legendama Hladnom pivu. 2012. objavili su svoj prvi spot za pjesmu "Kako je Potjeh tražio rakiju", a kasnije tijekom godine i spotove za pjesme "Erupcija sreće" i "Sretan". U siječnju 2014. Mašinko objavljuje singlove "Oči pune suzavca" i "Nešto novo nešto divlje", a nekoliko tjedana kasnije izlazi im i posljednji album Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše.  Novi album je oduševio i kritičare i publiku, te je pokazao kako je Mašinko definitivno bend čiju budućnost vrijedi pratiti. Ono što najviše karaktezira Mašinko je velika i dobro uigrana postava benda, te energični nastupi gdje god da nastupaju. Sa takvom formulom vjerujemo da svim ljubiteljima punk žanra ovaj koncert mora biti nezaobilazna stanica u 2015. godini.

Ulaznice u pretprodaji 30kn, a na dan koncerta 40kn.

Pretprodajna mjesta:

- Vintage Industrial Bar (Savska 160) - Dirty Old Shop (Tratinska 18) - Dallas Music Shop (Tkalčićeva 7)

Prodaja počinje u petak, 19.12.2014.!
  https://www.youtube.com/watch?v=_ZxdMtECtXI
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni