Vije-sti

Matej Mudrovčić piči po svom

Matej Mudrovčić piči po svom

Nakon što nas je osvojio autorskim pjesmama Pitanja i Knjiga ljubavi, Matej Mudrovčić je udahnuo novi život u pjesme Plešem sama i Jugo fantastičnim obradama, te tako oduševio i publiku i radijski eter.

Ovaj svestrani glazbenik je iskoristio ova zanimljiva nova vremena i posvetio se svojoj  glazbi. Matej je odlučio slušati svoje srce, slijediti strast i danas živi svoj san – glazbenik je koji stvara svoja autorska djela kroz koja osvaja svojom specifičnom energijom. U vrijeme kada nije mogao svirati i uživo biti sa svojom publikom, Matej se posvetio stvaranju i snimanju autorskih pjesama. Iako smo od njega navikli slušati balade, odlično se snašao u nešto bržem ritmu.

U novom singlu Piči po svom imamo priliku vidjeti njegovu veselu i zaigranu stranu: “Cijela pjesma je snimljena u prijateljskoj, čak bih rekao i obiteljskoj atmosferi. Prateće vokale su otpjevale moja zaručnica Tea i Karla Krmpotić iz Detoura, budući vjenčani kum Fran glumi u spotu. Na svim instrumentima su svirali odlični glazbenici koji su mi ujedno i dragi prijatelji, mislim da se ta atmosfera osjeti u pjesmi”,  rekao nam je Matej.

Pjesmu prati spot u kojem se ekipa na svoj šaljivi način držala mjera opreza. Matej nam je otkrio detalje sa snimanja: “Mislim da se nikad nisam toliko smijao kao ta tri dana na snimanju. Ekipa iz Maskote.hr nam je omogućila da imamo maskote u spotu. Nezgodno se kretati s maskotom na glavi u kojoj vidiš samo ravno, ali toliko smo se smijali da nam uopće nije teško palo. Pogotovo kad smo u jednom trenu shvatili da naš "lik" iz spota sob - vozi sobni bicikl."

Spot je snimao Viktor Bašić, scenarij smo zajedno osmislili, a kadrove je montirao Neven Kadić. "Još jednom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj pjesmi i spotu, uz takve ljude oko sebe, ne plašim se budućnosti"  zadovoljno je komentirao Matej.

Singl Piči po svom, kao što se može i naslutiti iz naslova, poruka je da nikada ne treba odustati od svojih snova. Treba slijediti svoje srce i onda kad to nije lako i kad samo ti jasno vidiš svoj cilj. I sam nam je Matej, kojem je nadimak Mudri, poručio: “Dok god je čovjeku puno srce zbog onog što radi, ništa mu nije teško”!
 
Ljeto je tu, opustite se i zabavite uz veseli singl Mateja Mudrovčića, i kako kaže sama pjesma - pusti priče, popij piće i upali svoj film!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni