Vije-sti

Mimika Orkestar stiže u Vintage

Mimika Orkestar stiže u Vintage

U četvrtak 05. svibnja vraća nam se Mimika Orkestar, suvremeni narativni scenski jazz world spektakl.

Orkestar postoji od 2010 godine (osnovan je u Londonu) te u Hrvatskoj djeluje od 2016 godine pod vodstvom skladatelja, saksofonista, sopca i dirigenta Maka Murtića. Orkestar je nastupio na mnogim prestižnim festivalima po Europi a same skladbe koje izvodi orkestar (autorske) su izvedene i u SADu, Kini i Kanadi, te po cijeloj Europi.

Na prethodnom albumu / suiti i živom nastupu program Mimika orkestra se bavio Staroslavenskim vjerovanjima, mitovima, i legendama u pogrebnoj procesiji.

Orkestar trenutno nastupa s dva programa, sa zamišljenom mitskom pogrebnom ceremonijom usred Balkana, te s novijim programom koji se bavi mediteranskim bazenom, kulturama i civilizacijama, kao i svakodnevnim prezentacijama i ljudskim odnosima na zamisljenom otoku usred mora, sa beskonačnim maskenbalom u narativu.

Glazba orkestra je svojevrsna kombinacija orkestralnog "third-stream" jazza, nasljedstva lokalnog folklora i progresivnog rocka. Teatralni pristup ansambla uz samu glazbu uvlači publiku u niz događaja i emocija.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni