Vije-sti

Mnogi Drugi u novom spotu skidaju

Mnogi Drugi u novom spotu skidaju "Maske"

Nakon uspješne 2016. godine u kojoj su objavili tri singla, ušli u finale banjalučkog Demofesta, najvećeg festivala demo bendova u regiji, rasturili šibenski Regius i Hoomstock i kao pobjednici natječaja zasvirali kao predgrupa velikom Manu Chao na Špancirfestu, Mnogi Drugi otvaraju 2017. godinu s novim singlom, "Maske".

 "Dugo smo razmišljali koju ćemo pjesmu odabrati za četvrti singl i nije nam bilo lako odlučiti, no na kraju smo izabrali 'Maske'. Nekako je najviše odgovarala ovoj siječanjskoj postblagdanskoj depresiji, a super se uklapa kao zatišje pred buru između 'Čudnog svijeta' kao trećeg singla i petog singla kojim planiramo predstaviti dugo sanjani album" – kažu momci iz benda.

Video spot kojim predstavljaju 'Maske' namjerno su snimali minimalistički kako bi podcrtali tekst pjesme i stavili u prvi plan glazbeni doživljaj. Također, nastavno na video spot Čudnog svijeta u kojem glume, Mnogi Drugi u Maskama ne glume već bivaju ono što i jesu kada sviraju. Za animacije u spotu zaslužan je gitarist Ante: "Htio sam svojim črčkarijama dodati jednu dimenziju koja predstavlja našu podsvijest - ono što se događa u našim glavama, dio koji ne pokazujemo ali koji utječe na ono što radimo i govorimo. Namjerno su djetinjaste i nepovezane jer takve su nam često i misli."

Producentski posao i snimanje odradio je Leo Anđelković, Goran Martinac napravio je mastering,Mnogi Drugi zaslužni su za muziku i tekst, dok se kamere i montaže opet uhvatila sjajna Anita Nadj.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni