Vije-sti

Morrisseyev menadžer prozvao Simpsone zbog 'uvredljive parodije'

Morrisseyev menadžer prozvao Simpsone zbog 'uvredljive parodije'

U epizodi „Panic On The Streets of Springfield” Lisa Simpson postane opsjednuta s frontmenom indie benda koji je ujedno i militantni vegan.

Čini se da je nedavno emitirana epizoda popularnog animiranog serijala The Simpsons uvrijedila Morrisseya. Nakon epizode pod nazivom „Panic On The Streets of Springfield” u kojem Lisa Simpson postane opsjednuta s frontmenom indie benda koji je ujedno i militantni vegan. Liku po imenu Quilloughby glas je posudio glumac Benedict Cumberbatch, a Lisa doživi veliko razočaranje kada njezin veganski idol postane gnjevni, pretili, anti imigrantski mesožder.

 Pjevačev menadžer Peter Katsis u izjavi objavljenoj na Morrisseyevo službenoj Facebook stranici je napisao:

“Iznenađujuće je koliko je kvaliteta pisanja Simpsona podbacila proteklih godina. Šaliti se na nečiji račun je jedno, ali kada emisija počne koristiti grube taktike poput prikazivanja Morrisseya kojem viri trbuh iz majice (a nikada nije tako izgledao tijekom svoje karijere), zapitate se tko je ovdje zapravo rasistička skupina puna mržnje. Još gore je nazivati Morrisseya rasistom bez navođenja stvarnih primjera ne doprinosi ničemu, a služi samo kako bi ga uvrijedilo.”

Prije emitiranja epizode, na Morrisseyevom Facebooku su promovirali epizodu, a ekipa The Simpsona poručila je da neće naknadno komentirati pjevačeve izjave.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni