Vije-sti

M.O.R.T. -

M.O.R.T. - "Samo hrabro i bezveze!" - novi album uskoro vani

Sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. objavit će novi album “Samo hrabro i bezveze!” 17. ožujka.

Na novom album bend je radio za vrijeme lockdowna. “Bend se u svemu tome okrenio stvaranju i muzici, to je se činilo jedino ispravno, koncerata nije bilo, barem ne pod onakvim uvjetima kakvi su bendu odgovarali. Zabili smo se u 10 kvadrata i bijesno i frustrirano nabijali danima, zbunjeni kao životinje u zoološkom. Utjelovili smo 11 surovih, snažnih i neukrotivih pjesama. Ovaj put nema balada i nema milosti. Pojačajte do kraja i razbijajte nešto, nama je pomoglo nek i vama služi! Samo hrabro i bezveze!”, dodaje M.O.R.T.

Album je sniman u studiju Pavarotti u Mostaru, a za mix i mastering je zadužen Marku Mrakovčić uz asistenciju benda.

Beskompromisna četvorka iza sebe ima četiri albuma, od kojih je zadnji “Standing Runningman”, inače prvi album benda na engleskom, kao i sjajan prethodnik “Tužna kocka“, dok M.O.R.T. broji preko 400 koncerata, nastupe po Britaniji i Irskoj, te nizu festivala u Hrvatskoj i regiji.

Album “Samo hrabro i bezveze!”, prvi nakon tri godine, bit će u cijelosti objavljen 17. ožujka, a najavljen je ranijim singlovima „Imam sve“ i “Svijet se sužava”. Prilika za čuti novi album je u zagrebačom klubu Sax 25. ožujka, a ulaznice su dostupne na blagajni kluba.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni