Vije-sti

Mr. Lee & IvaneSky predstavljaju

Mr. Lee & IvaneSky predstavljaju "Sailor"

“Sailor” (Mornar), moćna riječ kao simbolično ime projekta koji u sebi krije višedimenzionalnu umjetničko - znanstvenu perspektivu, novi je projekt majstora glazbene inovacije i kreativnosti - Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića – Mrleta i njihovog zajedničkog projekta – Mr. Lee & IvaneSky, kojim zajedno pomiču granice multimedijalne umjetnosti te publici željnoj konzumacije progresivnih sadržaja nudi glazbenu poslasticu vrijednu divljenja.

Nakon što je s vrha Trsatske gradine Damir Martinović – Mrle snimio sveukupni zvuk grada Rijeke, sve ljude i njihove radnje, industriju, promet, gradsku vrevu, te nakon postavljanja ''zvučnika'' u more, kako bi ispumpao morsku vodu i pretvorio je u sitne kapljice koje su pod utjecajem ''zvuka grada'' formirale oblik i novi prostor uzorkovan frekvencijom, uz identifikacijski zvuk nastala je i glazba, a na istaknutijem mjestu unutar nje, postavljen je specifičan način pjevanja.

Tekstualno je glazba i cijeli projekt „zvuka grada“ definiran simbolom ''mornara'' - poručuje Mrle. Od gostujućih glazbenika na Sailoru su gostovali i Massimo Savić na gitari (Alisa), Igor Pavlica na trubi (Seagul, The Cat), Vlado Simcich Vava na gitari (A good actor), a na pjesmama ''Sailor (Berlin)'' i ''Gundruk'' pridružilo im se i nekoliko eminentnih međunarodnih glazbenika i stručnjaka za zvuk: Emmanuel Ferazz (trombon), George Fisher (saksofoni, klarinet, basklarinet, flauta), Leo Clemens (violina), Alessandro Domenico Rocco (elektronika, theremin, gitara), Max Richter (pila s gudalom, gitara), Leo Henry Koch (perkusije), Sanja Fišter (perkusije), Mario Fišter (ton majstor) i Natasha Kadin (theremin i produkcija).

Glazbu, tekst i aranžmane potpisuju Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, a u pjesmama ''Otporna'', ''Meso'' i ''Giganti'' u aranžmanima orkestra pridružio im se dirigent Franjo Đurović. Na albumu se nalazi ukupno 12 pjesama, od kojih su 'Sailor Berlin' i 'Gundruk' snimane u studiju Golden Wall Berlin (snimatelj Mario Fister), 'My Stubborn Heart' snimljena je u stufiju GIS (snimatelj Matej Zec), a ostale su pjesme snimljene u studiju Colours Lift. Produkciju albuma potpisuje Iztok Turk.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni