Vije-sti

Mračni Neon Lies predgrupa Baden-Baden

Mračni Neon Lies predgrupa Baden-Baden

Vokalno-instrumentalni electro-punk kolektiv Baden-Baden promociju albuma prvijenca "La Drogue" održat će u zagrebačkoj Tvornici kulture u četvrtak 28. travnja. Prije njih nastupit će lo-fi minimal synth projekt Neon Lies.

Zagrebački bend Neon Lies nastupiti kao pregrupa za Baden-Baden. Neon Lies je lo-fi minimal synth projekt Gorana Lautara, člana uspješnog post / synth punk benda Modern Delusion. Projekt je zanimljiv odmak od tipičnog instrumentalnog i melodičnog post punka bliskog mainstream indieu, kakvog uglavnom viđamo na sceni, u nešto puno elegantnije i mračnije. Neon Liesova inačica minimal syntha kombinira najbolje elemente Joy Division melankolije s intenzivnom fragmentarnošću u maniri Dirty Beachesa, isijavajući energijom klaustrofobičnih stanja i prostora.

Legionari electro-punka Baden-Baden nedavno su izbacili prvi album "La Drogue" koji sadrži deset pjesama, a u potpunosti ih potpisuje bend izuzev pjesme "NTSP" koja sadrži segmente pjesme "Ne Touche Pas" slavnog belgijskog benda Vive La Fête. S obzirom na to da je album istovremeno stvaran i sniman kroz godinu dana tijekom kojih je bend ušao u vlastiti svijet tjeskobnih i mračnih pop pjesama, "La Drogue" predstavlja presjek raznih kreativnih faza i stilskog napredovanja Baden-Badena. Na pjesmama "Black Pillow" i "Kafir" gostovale su prijateljice benda i hrvatske glazbenice Luce, Irena Žilić, Lucija Ivšić iz Punčki i Ivana Picek iz Pridjeva. Album je snimljen u Kramasonik studiju u Zagrebu. Ulogu studijskog inženjera preuzeo je Hrvoje Nikšić, dok je mix, mastering i produkcijski dio odradio Borna Maksan uz pomoć ostatka benda. Ilustracije i cjelokupni dizajn albuma potpisuju Franka Tretinjak, Tessa Bachrach Krištofić i Dina Milovčić (NJI3). 

"Pridjevi kojima bih opisala album su mračno, opskurno i živopisno. "La Drogue" se sluša glasno i svjesno. Album priča svoju priču počevši od upečatljive naslovnice pa do cjelokupnog dojma koji ostavlja glazba. Baden-Baden su ovim albumom pokazali kako imaju mnogo toga za pružiti i kako mogu stati uz bok mnogim svjetskim glazbenicima sličnog kalibra. Čekamo što će nam pripremiti na sljedećem albumu, a do tada ih pomno pratimo." - isječak iz recenzije albuma "La Drogue".

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni