Vije-sti

Najjači indie emo naočalaški bend u posljednjih 10 godina dolazi u Močvaru

Najjači indie emo naočalaški bend u posljednjih 10 godina dolazi u Močvaru

Kroz Indie emo naočale već godinama nastojimo dovoditi relevantne i zanimljive izvođače, no jedno ime s vrha liste želja nam je uporno izmicalo. Ipak, čekanje se isplatilo, ostvarili smo tisućljetni san i ponosno objavljujemo da u sklopu Močvarine ljetne sheme stiže bez ikakve dvojbe najjači indie emo naočalaški bend u posljednjih X godina - kanadski PUP!

Jeste li u posljednje vrijeme bacili oko na skoro pa bilo koji inozemni glazbeni medij? Ako jeste, gotovo sigurno ste naišli na barem jedan članak u kojem PUP uzdižu u nebesa. Što ni ne čudi, ovako dobri i talentirani bendovi nastaju jednom u generaciji, nešto poput Mozarta. No, za slabije upućene, evo malo osnovnih informacija o grupi PUP:

Zanemarit ćemo skromne početke ovog benda, koji je 2010. u Torontu osnovan pod imenom Topanga, i krenuti od onog dijela kad su se 2013. preimenovali u PUP - akronim od "pathetic use of potential", kako je sviranje u bendu nazvala baka frontmana Stefana Babcocka. No, već prvim, eponimnim albumom PUP su pokazali da se baka itekako prevarila i da imaju štošta za pokazati, kao utjecaje su naveli Weezer, Built to Spill, Weakerthanse i Hot Snakese te hrabro stali na branik agresivnog nezavisnog rocka!

Tri godine kasnije uslijedio je drugi, još bolji album "The Dream is Over", naslova inspiriranog Stefanovim problemima s glasnicama, koji su skoro uzrokovali kraj benda, no srećom, sve je završilo dobro i PUP su mogli nastaviti s onime što rade najbolje.

Ove su pak godine nadmašili same sebe i objavili genijalni "Morbid Stuff"! Čest je slučaj da bendovi do trećeg albuma pokazuju znakove zamora materijala i bezidejnosti, no PUP su na ovom albumu otišli u drugu krajnost - "Morbid Stuff" im je najzreliji, najbolji i najjači album dosad - bučna, zajedljiva i duhovita oda nihilizmu i depresiji!

Osim što snimaju izvrsne albume, PUP uživo zaista gaze - Uprava garantira, gledali smo ih u Beču prošle godine. No, ni ne čudi da su uživo nevjerojatni jer su na turneji konstantno - samo ove godine imaju tri europske turneje, proljetna je bila u potpunosti rasprodana, a gotovo je sigurno da će se rasprodati i ona jesenska. Za ljetnu ćemo još vidjeti. Također, malo koji indie rock bend toliku pažnju posvećuje spotovima - svaki im je malo remek-djelo, a nije naodmet spomenuti i da je u par njih glumio i mladi Finn Wolfhard iz Stranger Thingsa!

Uglavnom, znamo da je ljeto, da imate planove i da je datum potencijalno nezgodan, ali vam unatoč tome preporučamo da 10.8. dođete do Močvare kako god znate i umijete jer je, bez ikakvog pretjerivanja, ovo koncert koji se zaista ne propušta!

Upad u pretprodaji: 80 kn, na dan događanja na blagajni kluba: 100 kn

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni